Τραγωδία στο Κονγκό: Επτά άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε συναυλία - Δεκάδες οι τραυματίες

Το περιστατικό σημειώθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας του Κονγό όπου εμφανιζόταν ένας δημοφιλής τραγουδιστής γκόσπελ της περιοχής

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια μουσικής συναυλίας στην πρωτεύουσα του Κονγκό το Σάββατο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο στάδιο «Stade des Martyrs», χωρητικότητας 80.000 θέσεων, στην καρδιά της Κινσάσα, όπου εμφανιζόταν ένας δημοφιλής τραγουδιστής γκόσπελ του Κονγκό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κινσάσα.



Η κρατική τηλεόραση RTNC ανέφερε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χάος που δημιουργήθηκε και ορισμένοι από τους τραυματίες εισήχθησαν στην εντατική.

Οι αρχές δεν αναφέρθηκαν στον λόγο που προκάλεσε το αιματηρτό περιστατικό, λέγοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες. Ωστόσο, η τοπική εταιρεία που διοργάνωσε την εκδήλωση δήλωσε ότι το χάος ξέσπασε όταν «οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπάθησαν να εξουδετερώσουν κάποιους ταραξίες».

Υπολογίζεται ότι 30.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία.


Ειδήσεις σήμερα:

Όχι ένας αλλά… 12 οι μασκοφόροι στην Τελετή Έναρξης - Διάσημος αθλητής του παρκούρ το αποκάλυψε αλλά έσβησε την ανάρτηση

Πόσα θα πληρώσετε για ένα μπάνιο στην Αττική - Σετ ξαπλώστρας στα 22 ευρώ στον Άλιμο


Ο μπλε «Διόνυσος» της τελετής έναρξης σπάει την σιωπή του μετά τις αντιδράσεις για τον Μυστικό Δείπνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr