Χαμέντ Ελ Σιάτι: Ποιος είναι ο μεγιστάνας του Νείλου που έφτασε στο Ελληνικό

Χαμέντ Ελ Σιάτι: Ποιος είναι ο μεγιστάνας του Νείλου που έφτασε στο Ελληνικό

Μετά τις βίλες των Λάκη Γαβαλά και Πάνου Μαρινόπουλου και τα δύο ξενοδοχεία στη Μύκονο, ο Αιγύπτιος billionaire είναι ο αγοραστής μίας από τις 27 πολυτελείς κατοικίες που θα χτιστούν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
aigyptios_xr
Κάτοικος της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα είναι πλέον ο Αιγύπτιος μεγιστάνας του τουρισμού Χαμέντ Ελ Σιάτι, που μετά τη Μύκονο επενδύει, σε προσωπικό επίπεδο αυτή τη φορά, στην αγορά μίας από τις 27 βίλες στο project του Ελληνικού. Πρόκειται για την τρίτη αγορά κατοικίας που πραγματοποιεί τα τρία τελευταία χρόνια ο ισχυρός άνδρας του Travco Group International στην Ελλάδα, επιλέγοντας αυτή τη φορά μία βίλα στην πιο αναπτυσσόμενη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Τις συγκεκριμένες κατοικίες έχουν αναλάβει να σχεδιάσουν πέντε πολύ γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία, το K-Studio, η Tompazis & Assosiates, η ISV Architects, η Oppenheim Architecture και το Saota.
aigyptios_in__2_
Ο Αιγύπτιος billionaire με την Ελληνίδα σύζυγό του Ντόρα Θεοδώρου στα στενά της Μυκόνου

Πριν από λίγες ημέρες έλαβε την απαραίτητη έγκριση η προμελέτη του έργου που περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας διώροφης αυτοτελούς κατοικίας του Χαμέντ Ελ Σιάτι, με πατάρι, υπόγειο πάρκινγκ, πισίνα, υπόγειο με κύριους και βοηθητικούς χώρους, διακοσμητική πισίνα και φυλάκιο. Θα πραγματοποιηθεί διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της κατοικίας, ενώ προβλέπεται η φύτευση με υψηλά αειθαλή δέντρα προκειμένου να περιοριστεί η οπτική επαφή του νέου ιδιοκτήτη με τις παρακείμενες ορατές αρχαιότητες στη χερσόνησο του Αγίου Κοσμά. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του project, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας θα μπορέσει να απολαύσει τη νέα του κατοικία μαζί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του το καλοκαίρι του 2026.
Κλείσιμο
aigyptios_in__4_
Το 5άστερο ξενοδοχείο «Anandes» (πρώην «Elysium») στη Μύκονο αποτελεί μία επένδυση 22 εκατ. ευρώ για τον Αιγύπτιο μεγιστάνα του τουρισμού

Επενδύσεις στη Μύκονο

Ηταν ένα βράδυ του 2018 όταν το βλέμμα του Χαμέντ Ελ Σιάτι, ο οποίος έβγαινε από το «Belvedere» μετά από ένα επαγγελματικό δείπνο, έπεσε -ίσως και τυχαία- στο ξενοδοχείο «Elysium» με την εκπληκτική θέα του στη Χώρα της Μυκόνου και τον Γυαλό. Επεσε, αλλά όπως φαίνεται εντυπώθηκε για τα καλά στο μυαλό του, αφού τρία χρόνια μετά ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται μέσω του δικού του ομίλου στον τουρισμό «χτύπησε» και αγόρασε τελικά το «Elysium» καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Η αγορά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ήταν μια κίνηση που συζητήθηκε ευρέως, καθώς λειτουργούσε από το 1989 στο νησί και έγινε γνωστό επειδή ήταν το πρώτο που φιλοξενούσε αποκλειστικά gay ζευγάρια. Το «Elysium», που βρίσκεται κοντά στη Σχολή Καλών Τεχνών, ήταν ένα κατάλυμα τεσσάρων αστέρων που αγάπησαν πολλοί διάσημοι, όπως η Τζόντι Φόστερ που έχει μείνει εκεί τρία καλοκαίρια, ο Τιερί Μιγκλέρ, ο Βαλεντίνο, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ και ο Τζιανφράνκο Φερέ. Μεγάλο ατού, η εκπληκτική θέα που διαθέτει, αφού βρίσκεται πάνω από το πασίγνωστο «Belvedere» και έχει κυριολεκτικά «πιάτο» τη Χώρα του νησιού. Η ολική ανακαίνισή του κράτησε περίπου δύο χρόνια και την ανέλαβε ο Πάρης Λιάκος, ένας έμπειρος αρχιτέκτονας με βαθιά γνώση της μυκονιάτικης αισθητικής, ενώ το κόστος της ανακατασκευής άγγιξε τα 12 εκατ. ευρώ.
aigyptios_in__3_
Μία από τις 27 υπερπολυτελείς βίλες που θα αποκτήσει στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού

Λαμπερά εγκαίνια

Οταν παραδόθηκε φέτος με το όνομα «Anandes», δεν θύμιζε σε τίποτε πλέον τον «παράδεισο των gay», όπως αποκαλούσαν το «Elysium», αφού είναι πια ένα 5άστερο boutique hotel με 42 σουίτες και δωμάτια, πολλά εκ των οποίων διαθέτουν τη δική τους ιδιωτική πισίνα. Υπάρχει επίσης το εστιατόριο «La Petite Maison» με γεύσεις που έχουν έντονο το άρωμα της Κυανής Ακτής και της Γαλλικής Ριβιέρας, στις οποίες όμως συνυπάρχει αρμονικά ενίοτε και η ελληνική κουζίνα.

Στα εγκαίνια του ξενοδοχείου έδωσαν το «παρών» πολλοί φίλοι του Χαμέντ Ελ Σιάτι, αλλά τα βλέμματα έκλεψαν οι φίλες της νύφης του, Ανα Μπεατρίς Μπάρος, όπως η Ιζαμπέλ Γκουλάρντ. Η Βραζιλιάνα καλλονή και πρώην «Αγγελος» της Victoria’s Secret παντρεύτηκε τον γιο του Χαμέντ, Καρίμ Ελ Σιάτι, τον Ιούλιο του 2016 στη Μύκονο, σε μια φαντασμαγορική τελετή. Ο γάμος του ζευγαριού έλαβε χώρα στην παραλία της Λιας, που είχε διαμορφωθεί σε ένα ονειρικό σκηνικό την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ενώ ακολούθησε πάρτυ μέχρι το πρωί. Πολλοί θυμούνται ακόμη τη συγκίνηση της Ελληνίδας μητέρας του Καρίμ, Ντόρας Θεοδώρου, η οποία φρόντισε ώστε οι εξακόσιοι και πλέον καλεσμένοι από διάφορες χώρες του κόσμου να περάσουν ένα τέλειο βράδυ.
aigyptios_in__1_
Η Βραζιλιάνα καλλονή Ανα Μπεατρίς Μπάρος, πρώην «Αγγελος» της Victoria’s Secret, παντρεύτηκε τον γιο του Χαμέντ Ελ Σιάτι, Καρίμ, τον Ιούλιο του 2016 στη Μύκονο

Οι ονειρικές βίλες

Ο Χαμέντ Ελ Σιάτι είναι επικεφαλής του Travco Group που διαχειρίζεται 3,6 δισ. ευρώ ετησίως και αποτελεί έναν τεράστιο ταξιδιωτικό οργανισμό στις χώρες της Μέσης Ανατολής - και όχι μόνο. Διαθέτει 78 ξενοδοχεία σε Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλδίβες και Ελλάδα, ενώ διαθέτει στόλο από επτακόσια οχήματα και κρουαζιερόπλοια για μίνι περιηγήσεις στον Νείλο μεταξύ άλλων, εξυπηρετώντας ετησίως πάνω από 4.500.000 τουρίστες. To περιοδικό «Forbes» τον συμπεριέλαβε και φέτος στους Travel & Tourism Leaders της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας ότι ο όμιλος Travco διαθέτει γραφεία στην Αίγυπτο, στο Ομάν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία. Πέρυσι τον Δεκέμβριο ο Χαμέντ Ελ Σιάτι αγόρασε στο Κάιρο το «Oasis Pyramids», το οποίο μετά την απαραίτητη ανακαίνιση μετονομάστηκε σε «Pyramids Resort». Το «Anandes» είναι το δεύτερο ξενοδοχείο του Αιγύπτιου επιχειρηματία στη Μύκονο, ο οποίος μέσω του τουριστικού ομίλου του έχει άλλο ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Ανω Μερά, το 3άστερο «Mykonaki Hotel».

Ο Χαμέντ Ελ Σιάτι συζητήθηκε πολύ τον Ιούνιο του 2021, όταν έγινε γνωστό ότι αγόρασε με τίμημα που άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ τη βίλα του Πάνου Μαρινόπουλου στο Φανάρι, ένα από τα ομορφότερα σπίτια της Μυκόνου. Πρόκειται για μια κατοικία που έζησε μεγάλες στιγμές τις περασμένες δεκαετίες, όταν ο Πάνος Μαρινόπουλος -«Πανάρας» για τους φίλους του- και η πρώην σύζυγός του Ιωάννα καλούσαν ισχυρούς φίλους τους για φαγητό ή ποτό καθημερινά. Ο αναμενόμενος χαμός γινόταν φυσικά την ημέρα των γενεθλίων της Ιωάννας, όταν κατέφτανε όλη η κοσμική Αθήνα στην κατοικία του πρώην ζευγαριού για το «πάρτυ του καλοκαιριού», όπως είχε χαρακτηριστεί.
aigyptios_in__5_
Οι βίλες του Πάνου Μαρινόπουλου στο Φανάρι και του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά ανήκουν πλέον στον Χαμέντ Ελ Σιάτι

Στη Φτελιά

Η βίλα ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου από τον Ελ Σιάτι, που λίγο αργότερα χτύπησε σε πλειστηριασμό την ονειρική κατοικία του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά, πληρώνοντας 1.900.000 ευρώ για να την αποκτήσει. Ο Ελ Σιάτι, που ερωτεύθηκε τη Μύκονο από την πρώτη φορά που έφτασε στο νησί για διακοπές, δεν είχε δώσει ποτέ το «παρών» σε κάποιο από τα εκπληκτικά θεματικά πάρτυ του Λάκη Γαβαλά. Αυτά στα οποία κατέφθανε κυριολεκτικά όλη η Μύκονος, σε ένα κάλεσμα που τέλειωνε κατά τις εννιά το πρωί, μετά από ένα ξέφρενο γλέντι και ενίοτε βουτιές στην πισίνα.
aigyptios_in__6_

Διάσημοι και άγνωστοι συνέθεταν ένα ιδανικό σκηνικό και μια ενδιαφέρουσα μείξη, στην οποία κύριος πρωταγωνιστής ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε εν πολλοίς το ντύσιμο των Ελλήνων. Οι μετέπειτα γνωστές σε όλους δυσκολίες που αντιμετώπισε με την κατάρρευση του ομίλου του οδήγησαν το ακίνητο σε πλειστηριασμό, όπου ο Ελ Σιάτι πλειοδότησε. Οταν το αγόρασε, όπως έκανε και με τη βίλα του Πάνου Μαρινόπουλου, αποφάσισε να το ανακαινίσει εκ βάθρων με σκοπό είτε να το πουλήσει, είτε να το χρησιμοποιήσει η οικογένειά του, που κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στο Νησί των Ανέμων για διακοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης