ΗΠΑ: «Ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα στη θέση μου» - Ο Τραμπ επαινεί την πράκτορα που έσπευσε κοντά του μετά την απόπειρα δολοφονίας

ΗΠΑ: «Ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα στη θέση μου» - Ο Τραμπ επαινεί την πράκτορα που έσπευσε κοντά του μετά την απόπειρα δολοφονίας

Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της γυναίκας που ήταν δίπλα του - Ρεπουμπλικανοί βουλευτές προέβησαν ωστόσο σε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες φρουρούς 

arthrou-trump3
Μέλι στάζει το στόμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη γυναίκα που λειτούργησε, όπως είπε, ως «ασπίδα» την στιγμή που ο 20χρονος δράστης,Τόμας Κρουκς αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει στις 13 Ιουλίου.

«Η γυναίκα αυτή ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα στη θέση μου» υποστήριξε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μιλώντας χθες σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σεντ Κλάουντ της Μινεσότα.

Ο Τραμπ έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο της «γενναίας» πράκτορος στην απόπειρα δολοφονίας του μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε η ίδια από σεξιστές ακολούθους στα social media.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o 78χρονος Τραμπ παραδέχθηκε ότι η γυναίκα με τον κότσο έσπευσε να τον προστατέψει στη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του μετά τα καυστικά σχόλια που δέχθηκε η φρουρός του από τρολ στο Διαδίκτυο.


Στην ομιλία του, χθες, ο Τραμπ επαίνεσε την πράκτορα αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν έτοιμη να θυσιαστεί για χάρη του μετά τα πυρά που εξαπέλυσαν Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, δεξιοί σχολιαστές και οπαδοί του σε βάρος των γυναικών φρουρών μεταξύ των δύο φύλων, για την ευθύνη αναφορικά με το φιάσκο της Μυστικής Υπηρεσίας να μην θωρακίσει τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ στις 13 Ιουλίου, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια.

«Κανείς δεν άργησε, μια γυναίκα που ήταν στα δεξιά μου, ένα υπέροχο πρόσωπο, με προστάτευε με όποιο τρόπο μπορούσε και την επέκριναν τα fake news επειδή δεν ήταν αρκετά ψηλή. Ήταν τόσο γενναία, με προστάτευε με τα πάντα, ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα», τόνισε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος για να δείξει ότι δεν είναι αχάριστος απέναντι στην ομάδα περιφρούρησής του.

Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της πράκτορος που ήταν δίπλα του μετά τα βέλη που δέχθηκαν οι γυναίκες φρουροί του από σχολιαστές, Ρεπουμπλικανούς βουλευτές και χορηγούς της καμπάνιας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα.

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γυναίκες στη Μυστική Υπηρεσία», σχολίασε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Ματ Γουόλς, αρθρογράφος στην αμερικανική συντηρητική ιστοσελίδα The Daily Wire.

«Υποτίθεται ότι αυτοί οι πράκτορες είναι οι καλύτεροι όλων και κανείς σε αυτή τη δουλειά δεν πρέπει να είναι γυναίκα».

«Το να καλύπτει ένα μικρόσωμο άτομο έναν μεγαλόσωμο άνδρα είναι σαν να φοράς μικροσκοπικό μαγιό στην παραλία. Θα μπορούσε να είναι άνδρας ή γυναίκα, για να είμαι σαφής, αλλά πρέπει να είναι αρκετά μεγαλόσωμος για να κάνει αυτή τη δουλειά», έγραψε από την πλευρά του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ιδιοκτήτης του, «Mr Tesla», Έλον Μασκ.

Θύμα σεξιστικών σχολίων έπεσε και η πρώην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ, με πολλούς εχθρούς της να δηλώνουν ότι προσελήφθη μόνον για να πιάσει η υπηρεσία τους στόχους της ποσόστωσης σχετικά με την εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στο δυναμικό της.

Σημειώνεται ότι, η Κίμπερλι Τσιτλ παραιτήθηκε την Τρίτη, μόλις ένα 24ωρο μετά τα διακομματικά πυρά που δέχθηκε σε επιτροπή του Κογκρέσου για την «μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας» να προστατέψει τον Τραμπ, όπως η ίδια παραδέχθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του 57χρονου οδηγού απορριμματοφόρου στη Φυλή - Γιατί «τσούλησε» το όχημα και τον παρέσυρε

Ο Τζέι Ντι Βανς αντεπιτίθεται στην Τζένιφερ Άνιστον για το σχόλιό της: Αηδιαστικό αυτό που είπε για την κόρη μου


Ακατάλληλος ο Σηκουάνας μετά την χθεσινή καταιγίδα, παρά τα €1,4 δισ. που δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης