Σαμποτάζ στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο: Ολοκληρώθηκε η επισκευή των κατεστραμμένων υποδομών

Σαμποτάζ στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο: Ολοκληρώθηκε η επισκευή των κατεστραμμένων υποδομών

Περίπου 250.000 επιβάτες επηρεάστηκαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου από την κατάρρευση του σιδηροδρομικού δικτύου

parisi-sidirodromiko
Ολοκληρώθηκε η επισκευή των υποδομών του σιδηροδρόμου της Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού φορέα της χώρας, SNCF, οι οποίες είχαν καταστραφεί μετά από μια οργανωμένη εμπρηστική επίθεση που παρέλυσε όλο το δίκτυο κατά την παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κρατική SNCF δήλωσε ότι τα περισσότερα τρένα εκτελούσαν δρομολόγια σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 28 Ιουλίου και ότι η πλήρης εξυπηρέτηση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 29 του μήνα, αναφέρει το BBC.

Παράλληλα, η SNCF δήλωσε ότι το προσωπικό εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να επισκευάσει χειροκίνητα τα καλώδια οπτικών ινών, τα οποία ήταν στο στόχαστρο στις γραμμές North, Brittany και South-West. Πρόσθεσε ότι η κύρια δυτική γραμμή από το Παρίσι λειτουργεί σχεδόν κανονικά, ενώ τρία από τα τέσσερα τρένα TGV εκτελούν δρομολόγια στη βόρεια γραμμή από τη Λιλ, χωρίς καθυστερήσεις.

Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία δήλωσε ότι περίπου 250.000 επιβάτες επηρεάστηκαν την Παρασκευή, ενώ ο υπουργός Μεταφορών, Patrice Vergriete, εκτίμησε ότι θα επηρεάζονταν έως και 800.000 άνθρωποι σε διάστημα τριών ημερών.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τους δράστες πίσω από το «σαμποτάζ»που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια από και προς το Παρίσι με τις γραμμές TGV υψηλής ταχύτητας.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας δέχθηκε επίθεση στις γραμμές που κινούνται βόρεια (Κρουαζίγ), δυτικά (Κουρταλέν) και ανατολικά (Πανί σιρ -Μοζέλ), προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις συνολικά, 800.000 επιβατών αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ειδήσεις σήμερα:

Υψίπεδα του Γκολάν: Θρήνος στις κηδείες των 12 παιδιών θυμάτων της επίθεσης - Γιούχαραν υπουργούς, δείτε βίντεο

Θρίλερ στην Κέρκυρα - Βρέθηκε νεκρή γυναίκα μέσα σε πισίνα βίλας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο... σήκωσε αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης