Ρωσία: Γνωστοί δυτικοί DJ της τέκνο μουσικής εμφανίστηκαν σε φεστιβάλ έξω από το Κρεμλίνο - Αντιδράσεις από τη βιομηχανία

Ρωσία: Γνωστοί δυτικοί DJ της τέκνο μουσικής εμφανίστηκαν σε φεστιβάλ έξω από το Κρεμλίνο - Αντιδράσεις από τη βιομηχανία

Το φεστιβάλ Outline και πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου και θεωρείται ένα από τα κορυφαία μουσικά event του χώρου - Επίκριση δέχθηκαν οι DJ που έπαιξαν μουσική εκεί

arthrou-festival
Έντονη κριτική δέχονται Djs από διάφορες δυτικές χώρες, οι οποίοι φέτος έπαιξαν μουσική στο φεστιβάλ Outline, που φέτος διαδραματίστηκε σε μια περιοχή που απέχει μόλις τέσσερις ώρες από το Κρεμλίνο, στη Ρωσία.

Το φεστιβάλ Outline και πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου και θεωρείται ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ τέκνο του φετινού καλοκαιριού, το οποίο περιελάμβανε διακεκριμένους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής από όλη τη Δύση.

Αλλά για το 2024, το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στη Ρωσία, την οποία από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία το 2022, οι περισσότεροι δυτικοί μουσικοί και καλλιτέχνες μποϊκοτάρουν, ακυρώνοντας ακύρωσαν τις συναυλίες τους στη χώρα ή μη διοργανώνοντας εμφανίσεις εκεί.

Ωστόσο, καθώς ο πόλεμος παρατείνεται, οι ξένοι καλλιτέχνες επιστρέφουν ξανά στην Ρωσία, με την τέκνο σκηνή, μάλιστα, να πρωτοστατεί σε αυτή την κίνηση, δεχόμενοι την αποδοκιμασία της υπόλοιπης βιομηχανίας.

Κλείσιμο
«Όλοι οι δυτικοί καλλιτέχνες που εμφανίζονται εκεί εξομαλύνουν τον πόλεμο και το ρωσικό καθεστώς», δήλωσε η Μάγια Μπακλάνοβα, μια Ουκρανή ακτιβίστρια που εργάστηκε για χρόνια στη μουσική σκηνή του Κιέβου, στον Guardian.

«Για το Κρεμλίνο είναι σημαντικό να δείξει στο δικό του κοινό ότι οι δυτικοί καλλιτέχνες είναι ακόμα έτοιμοι να ταξιδέψουν στη Μόσχα και να παίξουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και η Ρωσία να μην είναι απομονωμένη», είπε, επισημαίνοντας την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της πρόσφατης επίσκεψης του Αμερικανού ράπερ Κάνιε Γουέστ στην πρωτεύουσα.

Ένα άλλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, το Signal, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου στο Νίκολα-Λένεβετς, νοτιοδυτικά της Μόσχας.

«Η ρωσική προπαγάνδα προσπαθεί να διαμορφώσει μια θετική εικόνα της χώρας στη διεθνή σκηνή αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά επιτεύγματα και διαχωρίζοντάς τα από την πολιτική κατάσταση», δήλωσε η Μπακλάνοβα.

Η Μπακλάνοβα έχει παρατηρήσει ότι περισσότεροι δυτικοί DJs, που προσελκύονται από τις υψηλές, όπως τις χαρακτηρίζει, αμοιβές, είναι πρόθυμοι να εμφανιστούν στη Ρωσία. «Βλέπω πλήρη έλλειψη ευαισθητοποίησης, άγνοια και απληστία μεταξύ ορισμένων στην ηλεκτρονική σκηνή», δήλωσε.

Ορισμένοι από τους DJs με τους οποίους επικοινώνησε to ειδησεογραφικό μέσο υπερασπίστηκαν τη συμμετοχή τους στο Outline, υποστηρίζοντας ότι η τέχνη και η μουσική πρέπει να υπερβαίνουν την πολιτική και να λειτουργούν ως γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών, ακόμη και σε περιόδους συγκρούσεων.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να χαρακτηρίζετε ένα μέρος όπου έρχονται ελεύθερα πνεύματα για να μοιραστούν μουσική (με) ένα ολοκληρωτικό καθεστώς», δήλωσε ο DJ Alexandre Guisson με έδρα τις Βρυξέλλες. «Πέρασα καλά, ο κόσμος ήταν φοβερός και κατά του πολέμου», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Υψίπεδα του Γκολάν: Θρήνος στις κηδείες των 12 παιδιών θυμάτων της επίθεσης - Γιούχαραν υπουργούς, δείτε βίντεο

Θρίλερ στην Κέρκυρα - Βρέθηκε νεκρή γυναίκα μέσα σε πισίνα βίλας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο... σήκωσε αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης