Απειλές Ερντογάν προς το Ισραήλ: Όπως ακριβώς μπήκαμε στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς

Νέες βολές κατά του Ισραήλ από τον Τούρκο πρόεδρο: Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη

Νέα σκληρή επίθεση εξαπολύει προς το Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τους προ ολίγων ημερών χαρακτηρισμούς για τον Βενιαμίν Νετανιάχου που τον αποκάλεσε «Χίτλερ της εποχής μας» και «χασάπη». Αυτήν τη φορά, ο Ερντογάν απείλησε ευθέως το Ισραήλ, σε συνεδρίαση του κόμματός του και μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει και για ευθεία παρέμβαση όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο haberler.com, αναφέρθηκε στην πρόοδο της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία και είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως ακριβώς μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να το κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί για να κάνουμε αυτά τα βήματα».



Ο Ερντογάν είπε επίσης: «Ένας από αυτούς, συγγνώμη για τη γλώσσα μου, ένας από αυτούς τους αγενείς ανθρώπους είπε στο κοινοβούλιό μας: ''Θα πρέπει να επιτραπεί στον Μαχμούντ Αμπάς να μιλήσει''. Ποιος είναι αυτός; Υπάρχει ένα άτομο από το YRP, νομίζω ότι έχει πρόβλημα στο κεφάλι του. Ποιος σας λέει ότι δεν καλέσαμε τον Αμπάς; Εμείς προσκαλέσαμε, αλλά δυστυχώς ο Αμπάς δεν μπόρεσε να μας απαντήσει θετικά. Θα λειτουργήσουμε τη μελλοντική διαδικασία αναλόγως. Σε ποιον δεν ανοίξαμε αυτό το Κοινοβούλιο… Θα ανοίξουμε αυτό το Κοινοβούλιο σε όλους όσοι βρίσκονται στο δρόμο της δικαιοσύνης».

H σκληρή επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου

Με άκρως επικριτική γλώσσα σχολίασε προ ολίγων ημερών ο Ταγίπ Ερντογάν την ομιλία του Νετανιάχου, στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τον χαρακτήρισε «Χίτλερ της εποχής μας» και «χασάπη», κι επιτέθηκε κατά των Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών που τον χειροκρότησαν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το τουρκικό πρόγραμμα ενίσχυσης της υψηλής τεχνολογίας, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ομιλία του Βενιαμίν Νετανιάχου, ενώπιον της κοινής συνεδριάσης των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου. «Από τις 7 Οκτωβρίου, οι άνθρωποι παρακολουθούν από μακριά τη δολοφονία μωρών σαν να βλέπουν κινηματογραφική ταινία. Ο δολοφόνος τους Νετανιάχου χειροκροτείται στις ΗΠΑ. Τι είδους έργο είναι αυτό; Είναι δυνατόν να το καταλάβει κανείς αυτό; Τι γίνεται με τη δημοκρατία, τι γίνεται με την ελευθερία, τι γίνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε ακόμη ότι «το σημερινό παγκόσμιο σύστημα, το οποίο δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τα συμφέροντα των νικητών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, έχει αρχίσει να λήγει. Αρκεί να κοιτάξουμε τις κρίσεις του πρόσφατου παρελθόντος για να δείξουμε ότι το σύστημα έχει ήδη υψώσει τη σημαία της χρεοκοπίας. Η σύγκρουση στη Συρία διαρκεί 13 χρόνια, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, το Σουδάν βρίσκεται σε αναταραχή πριν σταθεροποιηθεί η Υεμένη, 40.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα και η γενοκτονία δεν έχει αποτραπεί εδώ και 10 μήνες».

Συνεχίζοντας, στράφηκε κατά των Αμερικανών νομοθετών: «Σκεφτείτε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων χειροκροτεί αυτούς που έσφαξαν σχεδόν 40.000 ανθρώπους».

«Από τη μία πλευρά, υπάρχει ένα κύμα χειροκροτημάτων εκεί. Όχι να σταματήσουν τη σφαγή, βρισκόμαστε ενώπιον ενός φαινομένου απώλειας της λογικής και συνείδησης, από εκείνους που φιλοξένησαν στο Κογκρέσο τους και χειροκρότησαν όρθιοι 57 φορές την παραληρηματική ομιλία του χασάπη. Αυτοί που στα λόγια δίνουν μαθήματα δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο, δεν ντρέπονται αυτοί που ανυψώνουν τον Χίτλερ της εποχής μας. Δεν κοκκινίζουν, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει συμπόνια. Δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για την ειρήνη. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να ενισχυθεί η ελπίδα της ανθρωπότητας. Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης τρέλας στην οποία ο καταπιεστής τιμάται για τη σκληρότητά του και τα δικαιώματα των καταπιεσμένων αγνοούνται» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στον ΧΥΤΑ Φυλής: Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου που παρασύρθηκε από το όχημά του

Οργή στη Μέση Ανατολή για το μακελειό με τα 12 νεκρά παιδιά - Φόβοι για κλιμάκωση, αντίποινα του Ισραήλ και απειλές στη Χεζμπολάχ


Έκκληση ακτιβιστών για τα γαϊδουράκια «ταξί» της Ρόδου - Για κακομεταχείριση μιλά η DailyMail, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr