Μακρόν σε Νετανιάχου: Έχουμε δεσμευτεί πλήρως για να αποτραπεί νέα κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Ο Γάλλος πρόεδρος «επανέλαβε επίσης την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική λύση στο θέμα της Μπλε Γραμμής, με βάση το ψήφισμα 1701»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Bενιαμίν Νετανιάχου ότι το Παρίσι «έχει δεσμευτεί πλήρως να κάνει τα πάντα για να αποτραπεί μια νέα κλιμάκωση στην περιοχή», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι θα στείλει «μηνύματα προς όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση», καθώς η Γαλλία προσπαθεί να αποτραπεί μια ευρύτερη κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά την εκτόξευση ρουκέτας στα Υψίπεδα του Γκολάν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δώδεκα παιδιών ηλικίας 10 έως 16 ετών χθες, Σάββατο - επίθεση που το Ισραήλ αποδίδει στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Εμανουέλ Μακρόν «επανέλαβε επίσης την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική λύση στο θέμα της Μπλε Γραμμής, με βάση το ψήφισμα 1701».

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του 57χρονου οδηγού απορριμματοφόρου στη Φυλή - Γιατί «τσούλησε» το όχημα και τον παρέσυρε

Ο Τζέι Ντι Βανς αντεπιτίθεται στην Τζένιφερ Άνιστον για το σχόλιό της: Αηδιαστικό αυτό που είπε για την κόρη μου


Ακατάλληλος ο Σηκουάνας μετά την χθεσινή καταιγίδα, παρά τα €1,4 δισ. που δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr