ΗΠΑ: Πανικός σε παραλία του Ρόουντ Άιλαντ από σμήνος λιβελούλων - Δείτε βίντεο

Ένα σύννεφο από έντομα... εισέβαλε στην παραλία και αναστάτωσε όσους απολάμβαναν την ηλιοθεραπεία τους - «Ζήσαμε μια αποκάλυψη», δήλωσε λουόμενος

Πανικός προκλήθηκε σε παραλία του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ όταν ένα σμήνος από λιβελούλες διατάραξε την ησυχία των λουόμενων.

Το ατελείωτο σμήνος από λιβελούλες... εισέβαλε στην παραλία Misquamicut στο Westerly το Σάββατο. Ένα σύννεφο από έντομα άρχισε να διασχίζει την παραλία και να αναστατώνει όσους εκείνη την ώρα απολάμβαναν την ηλιοθεραπεία τους ή χαλάρωναν στην αμμουδιά.



«Απολάμβανα μια ωραία μέρα στο Misquamicut State Beach μέχρι που ζήσαμε μια αποκάλυψη», είπε η Stephanie Martin στο WCVB .

Τα σμήνη λιβελούλων τείνουν να σχηματίζονται όταν τα έντομα είτε αναπαράγονται τους καλοκαιρινούς μήνες είτε όταν τα μικρότερα έντομα με τα οποία τρέφονται εκτοξεύονται στον αέρα από καιρικές διαταραχές ή ανθρώπινη δραστηριότητα, σύμφωνα με το WBUR .

Άλλοι στάθηκαν και γελούσαν με την απίστευτη σκηνή. Μερικά παιδιά ούρλιαξαν, ενώ άλλα επιχείρησαν να αναχαιτίσουν με φτυάρια και κουβαδάκια τα έντομα που περνούσαν από μπροστά τους.



Οι λιβελούλες σε σμήνη μπορεί να ανέρχονται σε δισεκατομμύρια και μπορεί να είναι τόσο μεγάλες ώστε τα συστήματα ραντάρ να τις ανιχνεύουν.

Τρέφονται σε μεγάλο βαθμό με κουνούπια και διάφορες μύγες και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο.




Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του 57χρονου οδηγού απορριμματοφόρου στη Φυλή - Γιατί «τσούλησε» το όχημα και τον παρέσυρε

Ο Τζέι Ντι Βανς αντεπιτίθεται στην Τζένιφερ Άνιστον για το σχόλιό της: Αηδιαστικό αυτό που είπε για την κόρη μου


Ακατάλληλος ο Σηκουάνας μετά την χθεσινή καταιγίδα, παρά τα €1,4 δισ. που δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr