Εκλογές στη Βενεζουέλα: «Κερδίσαμε με το 70% των ψήφων» λέει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Εκλογές στη Βενεζουέλα: «Κερδίσαμε με το 70% των ψήφων» λέει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από το εθνικό εκλογικό συμβούλιο, κατά το οποίο ο Μαδούρο επανεκλέγεται για τρίτη συναπτή θητεία

machado_venezuela
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα θεωρεί πως αυτή επικράτησε στις προεδρικές εκλογές, διαβεβαίωσε πως ο υποψήφιός της, Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια έλαβε «το 70%» των ψήφων κι αρνήθηκε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE), κατά το οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επανεκλέγεται για τρίτη συναπτή θητεία.

«Κερδίσαμε» με το «70% των ψήφων», η Βενεζουέλα «έχει νέο εκλεγμένο πρόεδρο, και «αυτός είναι ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια», τόνισε στον Τύπο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκρινε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ότι η νίκη του, η επανεκλογή του στο αξίωμα για τρίτη συναπτή θητεία, αποτελεί θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε βρίσκεται σε αντίφαση με exit polls που υπεδείκνυαν νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.
Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) ανακοίνωσε πως ο κ. Μαδούρο έλαβε 51,20%, σε απόλυτους αριθμούς 5,15 εκατ. ψήφους, ενώ ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια 44,2%, ή αλλιώς λίγες λιγότερες από 4,5 εκατ. ψήφους.

Αρνούνται τη νίκη Μαδούρο οι κυβερνήσεις σε Περού και Κόστα Ρίκα

Οι αρχές του Περού και της Κόστα Ρίκα αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο, στις προεδρικές εκλογές στη Βενζουέλα.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά τον συνδυασμό παραβιάσεων με στόχο την απάτη από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Το Περού δεν θα δεχθεί παραβιάσεις κατά της λαϊκής βούλησης των Βενεζουελάνων», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών του Περού, Χαβιέρ Γκονζάλες-Ολαετσέα στο Twitter.

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα δημοσίευσε επίσης μια δήλωση του προέδρου Ροντρίγκο Τσάβες στο ίδιο μέσο, στην οποία ανέφερε ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά την ανακήρυξη του Νικολάς Μαδούρο ως προέδρου της Βενεζουέλας». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αρχές της χώρας θα συνεργαστούν με τις «δημοκρατικές» κυβερνήσεις της ηπείρου και τους διεθνείς οργανισμούς για να «επιτύχουν τον σεβασμό της ιερής βούλησης του λαού της Βενεζουέλας».



Ειδήσεις σήμερα:

Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport για σεξιστικό σχόλιο στις κολυμβήτριες της Αυστραλίας - Δείτε βίντεο

Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα ανταποδώσει «σκληρά» τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν

Βαριές ποινές κάθειρξης σε 12 δημόσιους λειτουργούς για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης