Παρίσι 2024: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας μετά το σαμποτάζ της Παρασκευής

Την είδηση ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών - Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα οι δράστες των εμπρησμών σε στρατηγικά σημεία του σιδηρόδρομου τα ξημεράματα της Παρασκευής, πριν την τελετυή έναρξης των Αγώνων

Η κυκλοφορία των τρένων στη Γαλλία έχει επανέλθει πλήρως στην κανονικότητατο πρωί της Δευτέρας, μετά το σαμποτάζ στις σιδηροδρομικές γραμμές τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου, δήλωσε στο δίκτυο RTL ο υπουργός μεταφορών της χώρας, Πατρίς Βεργκρίτ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σήμερα το πρωί, όλα τα τρένα κινούνται κανονικά, τόσο στην ανατολική γραμμή - αυτό συνέβαινε από το Σάββατο - στη γραμμή του Ατλαντικού - χθες ήμασταν ήδη σε μια οιονεί κανονική κατάσταση - όσο και στη βόρεια - όπου χθες, κινούνταν ήδη τρία από τα τέσσερα τρένα» διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ήδη από την Κυριακή, η εταιρεία σιδροδρόμων στη Γαλλία (SNCF) ανακοίνωσε ότι οι εργασίες επισκευής στις γραμμές υψηλής ταχύτητας είχαν «ολοκληρωθεί πλήρως» και ότι «δεν θα υπάρξει περαιτέρω διαταραχή» για τους επιβάτες «από το πρωί της Δευτέρας».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, καλώδια οπτικών ινών που διέρχονται κοντά στις γραμμές και εξασφαλίζουν τη μετάδοση πληροφοριών ασφαλείας για τους οδηγούς κόπηκαν και πυρπολήθηκαν σε διάφορα στρατηγικά σημεία. Παραμένει ασαφές ποιος πραγματοποίησε τις εμπρηστικές επιθέσεις και αν ήταν σκόπιμα προγραμματισμένες για να διαταράξουν την έναρξη των Αγώνων αργότερα την Παρασκευή.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι η Γαλλία κλίνει προς την πιθανότητα ότι ακροαριστεροί εξτρεμιστές βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ της περασμένης εβδομάδας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. «Έχουμε ταυτοποιήσει το προφίλ αρκετών ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στη γαλλική τηλεόραση, σχετικά με την αναζήτηση των σαμποτέρ. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος δράσης τους έφερε τα χαρακτηριστικά των ακροαριστερών εξτρεμιστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «αλλόκοτη» τελετή έναρξης, οι φόβοι για την ασφάλεια και τα μεγάλα ονόματα που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Βράζει» η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν


Εκτροπή πτήσης της United Airlines λόγω «βιολογικού κινδύνου» - Ακόμα και μέλη του πληρώματος έκαναν εμετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr