Τουρκία: Ο Τσελίκ απάντησε στον Ισραηλινό ΥΠΕΞ - «Έχει ως παράδειγμα τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ»

Τουρκία: Ο Τσελίκ απάντησε στον Ισραηλινό ΥΠΕΞ - «Έχει ως παράδειγμα τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ»

Θα δικαστεί αργά ή γρήγορα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είπε ο Τσελίκ για τον Κατζ

omer_tselik
Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν δηλώσεις του Ισραηλινου υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, λέγοντας ότι βαδίζει στα βήματα του.

Η απάντηση ήρθε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος παρομοίασε τον Κατζ με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Χίτλερ, Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ, λέγοντας πως «δεν είναι καλό παράδειγμα» καθώς δικάστηκε για «σχεδιασμό εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και διάπραξη εγκλημάτων κατά της ειρήνης».



«Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Κατς όχι μόνο ξεπέρασε τα όρια με τις δηλώσεις που έκανε προς τον Πρόεδρό μας, ο οποίος υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες και την ειρήνη, αλλά απέδειξε και ότι είναι Ναζί. Αυτές οι επιθέσεις στον Πρόεδρό μας είναι επιθέσεις όσων είναι εχθροί των ανθρώπινων αξιών, της συνείδησης και της αξιοπρέπειας» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τσελίκ.

«Φαίνεται ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Κατς πήρε ως παράδειγμα τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ, Ρίμπεντροπ. Ο Ρίμπεντροπ δικάστηκε για "εσκεμμένη διεξαγωγή πολέμου, σχεδιασμό εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και διάπραξη εγκλημάτων κατά της ειρήνης". Υπενθυμίζουμε στον Κατζ ότι ο Ρίμπεντροπ δεν είναι καλό παράδειγμα. Το δίκτυο με το οποίο διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα δικαστεί αργά ή γρήγορα…» συμπλήρωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Η «αλλόκοτη» τελετή έναρξης, οι φόβοι για την ασφάλεια και τα μεγάλα ονόματα που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Βράζει» η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν


Εκτροπή πτήσης της United Airlines λόγω «βιολογικού κινδύνου» - Ακόμα και μέλη του πληρώματος έκαναν εμετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης