Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών

Έχουν πληγεί έξι περιφέρειες της Γαλλίας - Δεν έχει επηρεαστεί η περιοχή του Παρισιού, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Πρόκειται για τη δεύτερη δολιοφθορά, μετά το οργανωμένο χτύπημα στους γαλλικούς σιδηροδρόμους την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Αγώνων - Μια σύλληψη υπόπτου για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

Ενέργειες σαμποτάζ που έπληξαν τα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων, όπως οι Free και SFR πραγματοποιήθηκαν την νύχτα σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ίδια πηγή πρόσθεσε, πως πρόκειται για τις περιφέρειες Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Hérault, Meuse και Drôme.

Η πόλη του Παρισιού και το Île de France, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν επηρεάστηκαν. 



Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το «νυχτερινό σαμποτάζ» στα δίκτυα οπτικών ινών, δεν φαίνεται να έχει οδηγήσει στη διακοπή λειτουργίας τους, αλλά μάλλον στην επιβράδυνσή τους. Έτσι, ο λογαριασμός του Free Pro στο Twitter, του επαγγελματικού κλάδου του παρόχου Free, ανέφερε σήμερα το πρωί πως «από τις 2:15 σήμερα το πρωί το εθνικό μας δίκτυο παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση».



Ο Nicolas Guillaume, επικεφαλής του τηλεπικοινωνιακού φορέα Netalis, ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι καλώδια μεγάλων αποστάσεων κόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Οι συνδέσεις λειτουργούν μέσω οδών έκτακτης ανάγκης, αλλά η καθυστέρηση θα είναι μεγάλη για μερικές ώρες», τόνισε, προσθέτοντας ότι επηρεάστηκαν επίσης το Μονπελιέ (στην περιφέρεια Hérault) και η Μασσαλία (στην περιφέρεια Bouches-du-Rhône).

Αυτές οι νέες πράξεις βανδαλισμού έρχονται καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο μόλις έχει συνέλθει από μια σειρά πράξεων δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν στις γραμμές του τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Καλώδια οπτικών ινών είχαν κοπεί και πυρποληθεί τότε σε διάφορα στρατηγικά σημεία σηματοδότησης. Τα καλώδια αυτά διέρχονται κοντά στις γραμμές και εγγυώνται τη μετάδοση πληροφοριών ασφαλείας για τους οδηγούς των αμαξοστοιχιών.

Μια σύλληψη υπόπτου για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

Ένας ακροαριστερός ακτιβιστής συνελήφθη την Κυριακή σε χώρο της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF) στο Σεν-Μαριτίμ στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο άνδρας είχε στο όχημά του «κλειδιά πρόσβασης στις τεχνικές εγκαταστάσεις της SNCF, πένσες κοπής, ένα σετ κλειδιών γενικής χρήσης, καθώς και βιβλιογραφία που σχετίζεται με την άκρα αριστερά», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στη Ρουέν, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.


Ειδήσεις σήμερα:

Η «αλλόκοτη» τελετή έναρξης, οι φόβοι για την ασφάλεια και τα μεγάλα ονόματα που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Βράζει» η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν


Εκτροπή πτήσης της United Airlines λόγω «βιολογικού κινδύνου» - Ακόμα και μέλη του πληρώματος έκαναν εμετό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr