Ακτιβιστές μπλόκαραν τις πύλες αναχώρησης στο αεροδρόμιο Gatwick

Ακτιβιστές μπλόκαραν τις πύλες αναχώρησης στο αεροδρόμιο Gatwick

Όσο οι πολιτικοί ηγέτες δεν μας προστατεύουν από την κλιματική αλλαγή, οι υποστηρικτές της ομάδας Just Stop Oil, σε συνεργασία με άλλες ομάδες διεθνώς, θα αναλαμβάνουν την ανάλογη δράση, αναφέρουν

gatwick12
Επτά ακτιβιστές της ομάδας Just Stop Oil μπήκαν στον νότιο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Gatwick στο Λονδίνο γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας και μπλόκαραν τις πύλες αναχώρησης.

Μια εικόνα που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο της ομάδας φαίνεται να δείχνει τους διαδηλωτές να κάθονται στο πάτωμα μέσα στο αεροδρόμιο, αποκλείοντας μια είσοδο.



Κλείσιμο
«Όσο οι πολιτικοί ηγέτες αποτυγχάνουν να αναλάβουν ταχεία και αποφασιστική δράση για να προστατεύσουν τις κοινότητές μας από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι υποστηρικτές της ομάδας Just Stop Oil, σε συνεργασία με άλλες ομάδες διεθνώς, θα αναλαμβάνουν την ανάλογη δράση που απαιτείται για να δημιουργήσουν την απαραίτητη πολιτική πίεση», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

«Αυτό το καλοκαίρι, περιοχές με καίρια σημασία για την οικονομία των ορυκτών καυσίμων θα ανακηρυχθούν τόποι αντίστασης των πολιτών σε όλο τον κόσμο», λένε χαρακτηριστικά.

Οι ακτιβιστές, εμπόδιζαν τους ταξιδιώτες να προχωρήσουν, προκαλώντας δυσφορία σε αρκετούς, ωστόσο η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σύντομα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «αλλόκοτη» τελετή έναρξης, οι φόβοι για την ασφάλεια και τα μεγάλα ονόματα που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Βράζει» η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν


Εκτροπή πτήσης της United Airlines λόγω «βιολογικού κινδύνου» - Ακόμα και μέλη του πληρώματος έκαναν εμετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης