Μέση Ανατολή: Αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν πτήσεις προς και από τη Βηρυτό υπό τον φόβο ισραηλινής επίθεσης

Η πυραυλική επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν το Σάββατο ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ πιθανόν να εμπλακούν σε περιφερειακή σύρραξη

Πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ανεστάλησαν ή είχαν καθυστερήσεις σήμερα καθώς κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το σιτικό κίνημα του Λιβάνου, την Χεζμπολάχ, έπειτα από το πλήγμα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και εφήβους.

Η Air France και η θυγατρική της Transavia France ανέστειλαν σήμερα και αύριο τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ προς τη Βηρυτό εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου Air France-KLM.



Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss and Eurowings του γερμανικού ομίλου Lufthansa αναστέλλουν και εκείνες τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέχρι τις 5 Αυγούστου εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Η πυραυλική επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν το Σάββατο ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση πιθανόν να εμπλακούν σε περιφερειακή σύρραξη.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ εξουσιοδότησε χθες την κυβέρνηση να απαντήσει στο πλήγμα. Η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ανάμειξη στην επίθεση-την πιο αιματηρή στο Ισραήλ ή σε κατεχόμενα από αυτό εδάφη από τις 7 Οκτωβρίου όταν η επίθεση της Χαμάς πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος έκτοτε έχει επεκταθεί σε πολλά μέτωπα.

Η υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων του αεροδρομίου της Βηρυτού και η εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφεραν ότι στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής η τουρκική Turkish Airlines επίσης ανέστειλε δύο πτήσεις της.

Σύμφωνα με το Flightradar24, η τουρκική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SunExpress, η θυγατρική της Turkish Airlines, η AJet, η ελληνική Aegean Airlines, η Ethiopian Air και η εθνική αεροπορική εταιρεία του Λιβάνου (ΜΕΑ) ακύρωσαν όλες πτήσεις τους που επρόκειτο να προσγειωθούν σήμερα στη Βηρυτό.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του Λιβάνου. Έχει στοχοθετηθεί κατά τον εμφύλιο στη χώρα και σε προηγούμενες συρράξεις με το Ισραήλ, περιλαμβανομένου του τελευταίου πολέμου με την Χεζμπολάχ το 2006.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ξάνθη: Μια 15χρονη και ένας 53χρονος σκοτώθηκαν σε τροχαίο - Ακόμα 3 τραυματίες

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα με απόφαση της κυβέρνησης - Πάνω από 9.000 ζώα θανατώνονται λόγω της πανώλης


Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώνουν τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr