Ισραήλ: Εκατοντάδες Δρούζοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στο 12ο θύμα της επίθεσης της Χεζμπολάχ στο Γκολάν

Ισραήλ: Εκατοντάδες Δρούζοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στο 12ο θύμα της επίθεσης της Χεζμπολάχ στο Γκολάν

Το δωδέκατο θύμα, ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο αγνοείτο για λίγο μετά την επίθεση, κηδεύτηκε σήμερα στο Ματζντάλ Σαμς, όπου πάνω από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τη νεκρώσιμη τελετή

golan_thyma
Εκατοντάδες Δρούζοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ματζντάλ Σαμς για να παρευρεθούν στην κηδεία ενός 11χρονου αγοριού που σκοτώθηκε το Σάββατο στην επίθεση με ρουκέτα που στοίχισε συνολικά τη ζωή 12 παιδιών και νέων σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα Υψίπεδα του Γκολάν, μεγάλο μέρος των οποίων είναι προσαρτημένο στο Ισραήλ, σύμφωνα με το AFP.

Οι δέκα από τους νεκρούς κηδεύτηκαν χθες, Κυριακή, στην μικρή αυτή πόλη Δρούζων με τους περίπου 11.000 κατοίκους και ο ενδέκατος στον μικρό οικισμό Εΐν Κουνίγια. Τα θύματα ήταν ηλικίας 10 ως 16 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.



Κλείσιμο
Το δωδέκατο θύμα, το οποίο αγνοείτο για λίγο μετά την επίθεση, κηδεύτηκε σήμερα στο Ματζντάλ Σαμς, όπου πάνω από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρευρεθούν στη νεκρώσιμη τελετή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Εκτός από τους 12 νεκρούς, δεκάδες είναι αυτοί που τραυματίστηκαν από ρουκέτα που ρίφθηκε το Σάββατο σε γήπεδο ποδοσφαίρου όπου βρίσκονταν πολλοί νέοι και παιδιά.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο από το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν. Η ρουκέτα ήταν ιρανικής κατασκευής και έφερε οβίδα 50 κιλών, η οποία εξερράγη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Χεζμπολάχ διέψευσε ότι φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για το φονικό αυτό πλήγμα.

Στο μεταξύ, οικογένειες των παιδιών που σκοτώθηκαν, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ. «Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει το τίμημα, οι ενέργειές μας θα μιλήσουν για εσάς» είπε στους συγγενείς ο Γκαλάντ και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε τα πάντα για να ανακτήσουμε την ασφάλεια, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις ζωές σας όπως πριν».


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ξάνθη: Μια 15χρονη και ένας 53χρονος σκοτώθηκαν σε τροχαίο - Ακόμα 3 τραυματίες

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα με απόφαση της κυβέρνησης - Πάνω από 9.000 ζώα θανατώνονται λόγω της πανώλης


Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώνουν τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης