Βρετανία: Συναγερμός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ - Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες

Ο δράστης συνελήφθη - Για ένα φρικτό και βαθιά σοκαριστικό έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στη Βρετανία έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, οκτώ άτομα με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Aintree και στο νοσοκομείο Southport and Formby, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Merseyside ανέφερε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Σάουθπορτ μετά από ένα σημαντικό περιστατικό σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου. Γύρω στις 11.50 π.μ., κληθήκαμε σε ένα ακίνητο στην οδό Hart Street έπειτα από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων και περισσότερες λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν είναι δυνατόν. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και κατέσχεσε ένα μαχαίρι. Έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα».



Για ένα φρικτό και βαθιά σοκαριστικό έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, προσθέτοντας ότι ενημερώνεται για την κατάσταση.



«Μητέρες ούρλιαζαν καθώς το περιστατικό έμοιαζε με σκηνή από ταινία τρόμου»

Ένας ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που κάλεσαν την αστυνομία, δήλωσε ότι το περιστατικό στο Σάουθπορτ ήταν σαν «σκηνή από ταινία τρόμου».

Σύμφωνα με το Sky News, ο Colin Parry, δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με μαχαίρι. «Οι μητέρες ήρθαν εδώ και ούρλιαζαν. Ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου» πρόσθεσε.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιβέτ Κούπερ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχη» για το περιστατικό και πρόσθεσε: «Όλες μου οι σκέψεις είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων».

Ειδήσεις σήμερα:

Η επίθεση σε 47χρονο με σφυρί, η εγκληματική δράση υπαλλήλων της ΕΤΑΔ και οι εκδηλώσεις «φάντασμα» 400.000 ευρώ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του υπερωκεάνιου «Arcadian» στο Αιγαίο - Η ιστορία του και η σύμπτωση με τον «Τιτανικό»

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr