Κάμαλα Χάρις: Η Gen Z τη στηρίζει με το χάσταγκ #Kamalove - Φρενίτιδα σε TikTok και Twitter

Κάμαλα Χάρις: Η Gen Z τη στηρίζει με το χάσταγκ #Kamalove - Φρενίτιδα σε TikTok και Twitter

Η εκλεκτή του Μπάιντεν για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών κεντρίζει το ενδιαφέρον της νεολαίας

kamala-harris
H Kάμαλα Χάρις μιλάει τη γλώσσα της νέας γενιάς. Ο τρόπος επικοινωνίας της δεν έχει καμία σχέση με το αυστηρό στυλ του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές και επικοινωνιολόγοι, γράφει η εφημερίδα Guardian.



Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας της πρώην εισαγγελέα που έλαβε το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον 81χρονο Δημοκρατικό Μπάιντεν, έχουμε δει memes που έχουν γίνει viral ενσωματώνοντας τις τάσεις που απασχολούν τη γενιά Z (σε αυτήν ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012).

Κλείσιμο
Μέσω του TikTok, της πλατφόρμας «X» και με τη χρήση ιντερνετικών memes, η Κάμαλα Χάρις κάνει θραύση στους νέους και χτίζει θεμέλια για να πολεμήσει τον 78χρονο Τραμπ της «παλιάς γενιάς».

To γεγονός ότι έχει απήχηση στους νέους φαίνεται και από την ενίσχυση της δημοτικότητάς της καθώς διαδίδεται το «Kamalove»-λογοπαίγνιο που συνδυάζει δύο λέξεις: το όνομά της και τη λέξη love (αγάπη). Άλλωστε, και η ίδια η Χάρις έχει δεσμευτεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και κατ'επ'εκτασιν τις ψήφους της νέας γενιάς.



Η ψήφος των νέων είναι το κλειδί για τις εκλογές του Νοεμβρίου

Σε ομιλία της προς τους συμμετέχοντες μιας διήμερης συνόδου κορυφής στην Ατλάντα, η οποία διοργανώθηκε από τη φιλελεύθερη οργάνωση «Voters of Tomorrow», η Χάρις δήλωσε ότι εξελέγη η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «επειδή οι νέοι ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα το 2020». «Γνωρίζουμε ότι οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι το κλειδί για τις εκλογές του Νοεμβρίου και ξέρουμε ότι η ψήφος των νέων δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη», δήλωσε η πρώην εισαγγελέας , όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. «Πρέπει να την κερδίσουμε και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Λίγα 24ωρα αφότου ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα και υποστήριξε την αντιπρόεδρο για το χρίσμα στις εκλογές του Νοεμβρίου εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, οι νεαροί υποστηρικτές της κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο και memes. 

Πρωτοφανής η χρηματική στήριξη νέων υποστηρικτών απέναντι στη Χάρις

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, η προοδευτική εκπρόσωπος στο Σιάτλ, Πραμίλα Τζαγιαπάλ δήλωσε ότι το επίπεδο του ενθουσιασμού που είδε για τη Χάρις τις τελευταίες έξι ημέρες, κυρίως μεταξύ της νέας γενιάς, ήταν «αναμφισβήτητο».

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε σε συνέντευξή της η Τζαγιαπάλ, πρόεδρος της προοδευτικής κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία δεν είχε αποφασίσει αν έπρεπε ο Μπάιντεν να συνεχίσει την κούρσα. Για την ίδια, ο πιο κοντινός υποψήφιος για να τον διαδεχθεί πιθανώς ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα».

Σχολιάζοντας το ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων της εκστρατείας της Χάρις και στην αύξηση της υποστήριξης από νωρίς, η Τζαγιαπάλ τόνισε:

«Αλλά αυτό είναι κάτι περισσότερο -μόνο το ποσό των χρημάτων που έχει συγκεντρωθεί. Το γεγονός ότι προήλθαν από χορηγούς της βάσης, το γεγονός ότι είναι χορηγοί που συμμετέχουν για πρώτη φορά, οι εθελοντές, η εγγραφή ψηφοφόρων, ήταν πραγματικά αισθητό».

Η προοδευτική εκπρόσωπος των ΗΠΑ Τζαγιαπάλ υπογράμμισε επίσης ότι η Χάρις είχε μια μοναδική ευκαιρία να ενθουσιάσει τη νέα γενιά όπως και τους μαύρους ψηφοφόρους. Επιπλέον, λειτούργησε, όπως είπε, ως αγγελιοφόρος σε θέματα που αφορούν τους νέους, κυρίως το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Σε κάθε επίπεδο, το γεγονός ότι είναι εισαγγελέας και θα ασκήσει δίωξη εναντίον ενός καταδικασμένου κακοποιού, πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη», τόνισε .

Από την πλευρά του, ο Νταγκ Τζόουνς, πρώην γερουσιαστής της Αλαμπάμα και έμπιστος σύμμαχος του Μπάιντεν, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί ήθελαν απεγνωσμένα να ενωθούν μετά από μερικές δύσκολες εβδομάδες. «Δεν κινήθηκε απλώς με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά με έναν ενθουσιασμό που δεν έχω ξαναδεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στη σύνοδο. «Είναι εκπληκτικό», είπε.

Ανεβαίνουν οι Δημοκρατικοί στις δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί, με τη Χάρις στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, κατάφεραν να αλιεύσουν μερικές μονάδες έναντι του Τραμπ, με την εθνική κούρσα έναντι του τέως προέδρου των ΗΠΑ να είναι πλέον στήθος με στήθος.

Δημοσκόπηση των New York Times/Siena έδειξε ότι η Χάρις προηγείται κατά 18 μονάδες έναντι του Τραμπ στην ηλικιακή ψηφοφορία κάτω των 30 ετών, ενώ δημοσκόπηση των Axios/Generation Lab της δίνει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, πολλοί νέοι έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι η Χάρις θα πάρει αποστάσεις από την προσέγγιση του Μπάιντεν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Την περασμένη Πέμπτη, η 59χρονος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι παρακάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένζαμιν Νετανιάχου να αποδεχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα σταματούσε τις εχθροπραξίες στη Γάζα και θα απελευθέρωνε τους ομήρους.

Σε σχόλια που έκανε στη συνέχεια, η Χάρις έδωσε έμφαση στα δεινά των Παλαιστινίων, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί.

«Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε αλλού απένατι σε αυτές τις τραγωδίες», δήλωσε η Χάρις και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μουδιάσουν απέναντι στον πόνο. Και δεν θα παραμείνω σιωπηλή».

Ειδήσεις σήμερα:

Η «αλλόκοτη» τελετή έναρξης, οι φόβοι για την ασφάλεια και τα μεγάλα ονόματα που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Βράζει» η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν


Εκτροπή πτήσης της United Airlines λόγω «βιολογικού κινδύνου» - Ακόμα και μέλη του πληρώματος έκαναν εμετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης