Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Χάρκοβο

Πολύ κοντά σε περιοχή στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν νέο μέτωπο και προσπάθησαν να προωθηθούν

zelensky_2907
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα (29/7) ότι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στην περιοχή Βοβτσάνσκ στην νοτιοανατολική περιοχή του Χαρκόβου κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μια περιοχή όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προωθηθούν.

Τα ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν νέο μέτωπο βόρεια της περιοχής τον Μάιο, διεισδύοντας γρήγορα έως 10 χιλιόμετρα. Ο ουκρανικός στρατός αργότερα ανέκοψε την επίθεση, μία από τις κύριες κατευθύνσεις της οποίας ήταν να προωθηθούν προς την πόλη Βοβτσάνσκ.


«Χάρκοβο, μέτωπο. Το προωθημένο διοικητήριο των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην περιοχή του Βοβτσάνσκ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Κλείσιμο
Σε βίντεο που αναρτήθηκε παράλληλα με τη δήλωση του, ο Ζελένσκι φαίνεται να απονέμει κρατικά βραβεία σε στρατιώτες και να τους σφίγγει το χέρι.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι η Ρωσία συνέχισε να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής και ότι τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του Κιέβου απέκρουσαν έξι επιθέσεις κοντά στο Βοβτσάνσκ και στο χωριό Χλιμπόκε, σε απόσταση περισσότερων των 30 χιλιομέτρων στα δυτικά.

Ο Ζελένσκι κατά την επίσκεψη του στο Χάρκοβο επισκέφθηκε επίσης την πόλη Ντερχάτσι που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Χαρκόβου, αναφέρεται στην δήλωση του. Και οι δύο οικισμοί έχουν γίνει συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και κατευθυνόμενες βόμβες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Η επίθεση σε 47χρονο με σφυρί, η εγκληματική δράση υπαλλήλων της ΕΤΑΔ και οι εκδηλώσεις «φάντασμα» 400.000 ευρώ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του υπερωκεάνιου «Arcadian» στο Αιγαίο - Η ιστορία του και η σύμπτωση με τον «Τιτανικό»

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης