New York Times: Η αστυνομία είχε εντοπίσει τον επίδοξο δολοφόνο του Τραμπ 1,5 ώρα πριν από την επίθεση

Ως σήμερα γνωρίζαμε ότι είχαν εντοπίσει τον Τόμας Κρουκς μία ώρα πριν από την απόπειρα, αλλά δεν έγινε κάτι για να τον ελέγξουν ή να τον σταματήσουν

Ομάδα αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων είχε εντοπίσει τον νεαρό που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ τουλάχιστον 90 λεπτά πριν από την επίθεση, δείχνουν τα μηνύματα που αντάλλασσαν αστυνομικοί.

Ελεύθερος σκοπευτής από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις είχε δει τον Τόμας Μάθιου Κρουκς να κάθεται σε τραπέζι πίκνικ και ειδοποίησε συναδέλφους του.

Την πληροφορία έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times και το ABC News.

Πρόκειται για άλλη μία λεπτομέρεια σε μια σειρά παραλείψεων και λαθών από τη Μυστική Υπηρεσία που προστατεύει τον Τραμπ, αλλά και τις τοπικές αστυνομικές αρχές που κατά κανόνα συνεπικουρούν τις ομοσπονδιακές αρχές.

Όπως αποκαλύπτεται, στις 16:19 (τοπική ώρα, 23:19 στην Ελλάδα) ο ελεύθερος σκοπευτής έστειλε μήνυμα σε δύο άτομα που ήταν στον δεύτερο όροφο αποθήκης και παρατηρούσαν τον χώρο λέγοντας ότι αφήνει το πόστο του.

Καθώς έφευγε παρατήρησε έναν νεαρό στο τραπέζι και έγραψε στους συναδέλφους του: «Να ξέρετε ότι κάποιος μας ακολούθησε, τρύπωσε και πάρκαρε δίπλα στα αυτοκίνητά μας».

Στις 17:38 (00:38 της Κυριακής στην Ελλάδα) ο Κρουκς μπήκε στην αποθήκη από όπου πυροβόλησε τον Τραμπ. Και τότε κάποιοι αστυνομικοί τον φωτογράφησαν και έστειλαν τη φωτογραφία στην ομαδική συνομιλία. «Ο μικρός κοιτάει γύρω από το κτίριο που είμαστε. Αν θέλετε, να ειδοποιήσετε τους ελεύθερους σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας, γιατί εγώ τον έχασα».

Η απόπειρα δολοφονίας έγινε 38 λεπτά αργότερα. Ο Κρουκς έπεσε νεκρός από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών της Μυστικής Υπηρεσίας.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνδρας και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις, μεταξύ τους και ο Ντόναλντ Τραμπ στο αυτί.

Ως σήμερα γνωρίζαμε ότι είχαν εντοπίσει τον Κρουκς μία ώρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας. Πολίτες τον είχαν δει και είχαν ενημερώσει τις αρχές, αλλά δεν ελήφθη καμία ενέργεια.

Για το περιστατικό της 13ης Ιουλίου έχουν ανοίξει περισσότερες από μία έρευνες. Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσιτλ.



Ειδήσεις σήμερα:

Η επίθεση σε 47χρονο με σφυρί, η εγκληματική δράση υπαλλήλων της ΕΤΑΔ και οι εκδηλώσεις «φάντασμα» 400.000 ευρώ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του υπερωκεάνιου «Arcadian» στο Αιγαίο - Η ιστορία του και η σύμπτωση με τον «Τιτανικό»

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr