Βρετανία: Ένας 17χρονος ύποπτος συνελήφθη για την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

Βρετανία: Ένας 17χρονος ύποπτος συνελήφθη για την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είδαν τραυματιοφορείς να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε αιμόφυρτα παιδιά στο σημείο

saouthport-_epithesi-_maxairi
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 17χρονο ύποπτο αφού τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι σε μια πόλη της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είδαν τραυματιοφορείς να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε αιμόφυρτα παιδιά στο σημείο. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ, ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ύποπτο και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι στο Σάουθπορτ, στα βόρεια του Λίβερπουλ. Οι αρχές δεν θεωρούν ότι το συμβάν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια και δεν αναζητούν κανέναν άλλον ύποπτο. Ο συλληφθείς έφηβος κατάγεται από το Μπανκς, ένα χωριό κοντά στο Σάουθπορτ.

«Σε αυτό το πρώιμο στάδιο συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβώσουμε το κίνητρο αυτού του τραγικού συμβάντος και προτρέπουμε τον κόσμο να μην κάνει εικασίες», ανέφερε η αστυνομία.

Κλείσιμο
Η τοπική υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων είναι και το παιδιατρικό Άλντερ Χέι. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών για την ταχύτατη αντίδρασή τους και σημείωσε ότι ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε σε έναν χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη μια μουσικοχορευτική εκδήλωση για παιδιά, με θέμα τα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και οι κάτοικοι του δρόμου κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ένας νεαρός, που δεν αποκάλυψε το όνομά του, είπε ότι ο ίδιος και η μητέρα του σοκαρίστηκαν από όσα συνέβησαν. «Δεν είναι κάτι που περιμένεις να δεις στο Σάουθπορτ», σχολίασε.

Ο Κόλιν Πάρι, καταστηματάρχης στον ίδιο δρόμο, είπε στο βρετανικό πρακτορείο PA ότι παρακολούθησε μια σκηνή που θύμιζε «ταινία τρόμου» και είδε μητέρες να τρέχουν ουρλιάζοντας προς τον χώρο της εκδήλωσης. Ο Μπέιρ Βαράθαν, άλλος έμπορος, είπε ότι είδε «επτά έως δέκα παιδιά» έξω από το κτίριο που ήταν «τραυματισμένα και αιμορραγούσαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: 8 «δικοί μας» στο επιτελείο της Χάρις - Ο Ελπιδοφόρος και η… Μαλλιωτάκη στην ομάδα Τραμπ

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος

Μπρούνο Τσερέλα: Μαθαίνει ελληνικά για χάρη της Αθηνάς Οικονομάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης