Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ πήγε σε περιοχές που πλημμύρισαν και κατηγόρησε τις τοπικές αρχές για ολιγωρία - Φωτογραφίες

Περίπου 5.000 άνθρωποι βρέθηκαν σε κίνδυνο από τις πλημμύρες

Περίπου 5.000 άνθρωποι διασώθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Νότια Κορέα, στα σύνορα με την Κίνα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο σημείο βρέθηκε και ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονκ Ουν, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση.

Ο βορειοκορεατικός στρατός ξεκίνησε επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης στην επαρχία Βόρεια Πιονγκάν, καθώς η περιοχή υποφέρει από τις πλημμύρες μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις.Η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Αμνόκ, ή ποταμό Γιαλού στα κινεζικά, ο οποίος αποτελεί μέρος των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, είχε «ξεπεράσει κατά πολύ τη γραμμή κινδύνου» εξαιτίας των βροχοπτώσεων ρεκόρ του Σαββάτου, μετέδωσε το πρακτορείο, σημειώνοντας την εκτίμηση του Κιμ ότι οι πλημμύρες ήταν «πολύ σοβαρές» στην πόλη Σινουϊτζού.



Ωστόσο, στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκαν οι εικόνες που δημοσίευσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης KCNA, από τον Κιμ, ο οποίος περιγράφηκε ως «επιθεωρητής και καθοδηγητής» των προσπαθειών και επέκρινε τις αρχές που απέτυχαν να προετοιμαστούν κατάλληλα για την καταστροφή και να την αποτρέψουν. Οι εικόνες δείχνουν τον ηγέτη σχεδόν κυνικά να μεταβαίνει στο σημείο με το SUV του και να κάθεται σε μια καρέκλα στα πλημμυρισμένα σημεία.



Την ίδια στιγμή, οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ασία αντιμετωπίζουν τις καταστροφές και τις οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γίνονται όλο και πιο συχνά λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έπληξαν μεγάλες περιοχές της Ασίας τις τελευταίες ημέρες, καθώς ένα μεγάλο σύστημα καταιγίδας σάρωσε την περιοχή. Ο τυφώνας Γκαέμι συνέβαλε σε μεγάλες πλημμύρες σε τμήματα των Φιλιππίνων και στη συνέχεια της Ταϊβάν την περασμένη εβδομάδα, πριν η καταιγίδα προσγειωθεί στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας το βράδυ της Πέμπτης τοπική ώρα και αργότερα υποβαθμίσει την έντασή της.



Στο πέρασμά του, τμήματα της παράκτιας και κεντρικής Κίνας είδαν σημαντικές πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι ισχυρές βροχές κινήθηκαν βόρεια το Σαββατοκύριακο, επεκτείνοντας την ήδη καταστροφική περίοδο ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα, όπου η τυπική περίοδος πλημμυρών ξεκίνησε δύο μήνες νωρίτερα.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από βροχή στην επαρχία Χουνάν της κεντρικής Κίνας, ανέφεραν την Κυριακή 28 Ιουλίου τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Xinhua.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: 8 «δικοί μας» στο επιτελείο της Χάρις - Ο Ελπιδοφόρος και η… Μαλλιωτάκη στην ομάδα Τραμπ

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος

Μπρούνο Τσερέλα: Μαθαίνει ελληνικά για χάρη της Αθηνάς Οικονομάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr