Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από κατολισθήσεις στην Κεράλα - Φόβοι για εκατοντάδες παγιδευμένους

Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από κατολισθήσεις στην Κεράλα - Φόβοι για εκατοντάδες παγιδευμένους

Αναφορές για πάνω από 60 τραυματίες - Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει στην περιοχή 225 μέλη τους για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης

kerala_landslide
Κατολισθήσεις έπληξαν σήμερα νωρίς το πρωί περιοχές την πολιτεία Κεράλα της Ινδίας (νότια), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι και πιθανόν να θαφτούν εκατοντάδες άλλοι, ανακοίνωσαν οι αρχές στην περιοχή. Παράλληλα, υπάρχουν τουλάχιστον 60 τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία. 



Κλείσιμο


«Εκατοντάδες άνθρωποι πιθανόν παγιδεύτηκαν», ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους, διευκρινίζοντας ότι ανέπτυξαν στην περιοχή 225 μέλη τους για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.



Η κατάρρευση προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις σε ορεινή περιοχή της Κεράλα. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό, ενώ ορισμένα κόλλησαν σε δέντρα. Αρκετά μέρη έχουν καταστεί δυσπρόσιτα λόγω των αδιάκοπων βροχοπτώσεων.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανέφερε μέσω X πως «σκέφτεται» τους πολίτες που έχασαν οικείους τους και «προσεύχεται» για αυτούς που τραυματίστηκαν. Ο κ. Μόντι διαβεβαίωσε ακόμη τον πολιτειακό πρωθυπουργό στην Κεράλα πως θα διατεθεί «κάθε δυνατή βοήθεια» από πλευράς ομοσπονδιακού κράτους.

Ο μουσώνας που εκδηλώνεται τη νότια Ασία από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο προσφέρει ανάσα, εν μέσω καλοκαιρινής ζέστης, κι οι βροχές που φέρνει χαρακτηρίζονται απαραίτητες για να αναπληρώνονται τα αποθέματα νερού, όμως συχνά προκαλεί επίσης πλημμύρες και κατολισθήσεις, με εκτεταμένες ζημιές και βαρείς απολογισμούς θυμάτων. Η ένταση του φαινομένου κλιμακώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, κάτι που ειδικοί αποδίδουν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Τα φράγματα, η αποψίλωση των δασών και διάφορα αναπτυξιακά έργα, εξάλλου, θεωρούνται επίσης παράγοντες που χειροτερεύουν την κατάσταση κι αυξάνουν τον απολογισμό των θυμάτων.



Ειδήσεις σήμερα:

Το κόστος για «Αθήνα 2004» και «Παρίσι 2024» - Ποιος το έκανε καλύτερα;

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση, ανάμεσα σε τρεις οικισμούς το πύρινο μέτωπο

Μελτέμι, 38άρια και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης