ΗΠΑ: Ρωσία, Ιράν και Κίνα επιδιώκουν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές - Ποιον στηρίζουν ανάμεσα σε Τραμπ και Χάρις

ΗΠΑ: Ρωσία, Ιράν και Κίνα επιδιώκουν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές - Ποιον στηρίζουν ανάμεσα σε Τραμπ και Χάρις

Στρατολογούν Αμερικανούς για να κάνουν προπαγάνδα με στόχο την προώθηση των συμφερόντων τους, λένε αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

trump_kamala_2_xr
Μόσχα, Πεκίνο και Τεχεράνη στρατολογούν Αμερικανούς για να κάνουν προπαγάνδα με στόχο την προώθηση των συμφερόντων τους, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Εν γνώσει τους ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες βοηθούν άλλες κυβερνήσεις «να δημιουργήσουν, να προωθήσουν και να προσδώσουν αξιοπιστία σε πληροφορίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων παραγόντων», ανακοίνωσε το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην τελευταία του ενημέρωση για την ασφάλεια των αμερικανικών εκλογώνΥπάρχουν όμως και άλλοι στις ΗΠΑ που εξαπατήθηκαν για να βοηθήσουν τους ξένους παράγοντες, σύμφωνα με την έκθεση.

Αν και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν επικαλέστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο, τα σχόλιά τους κατέστησαν σαφές ότι το Κρεμλίνο θέλει να βοηθήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του, το καθεστώς της Τεχεράνης προσπαθεί να υπονομεύσει την υποψηφιότητά του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, κυρίως Ρώσοι πράκτορες προσπαθούν να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν δίκτυα αμερικανικών και δυτικών «προσωπικοτήτων» για να προωθήσουν και να διαδώσουν «φιλικές πληροφορίες προς τη Ρωσία», σχολιάζει η έκθεση.

«Αυτοί οι παράγοντες επιδιώκουν να υποστηρίξουν έναν υποψήφιο για την προεδρία εκτός από το να επηρεάσουν την ψηφοφορία στο Κογκρέσο, να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εκλογική διαδικασία και να επιδεινώσουν τον κοινωνικοπολιτικό διχασμό», ανέφερε το γραφείο πληροφοριών.

Επιπλέον, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση της Μόσχας προσπάθησε να προωθήσει τον Τραμπ στις εκλογές του 2016 και του 2020.

Σχετικά με το Ιράν, ένας Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι το καθεστώς της Τεχεράνης θέλει να να επηρεάσει τις εκλογές όπως έκανε και το 2020, αφού ο τότε πρόεδρος της ΗΠΑ απέσυρε τη χώρα του από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στη χώρα.

Σημειώνεται ότι Ρωσία, Ιράν και Κίνα έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι αναμειγνύονται στις αμερικανικές εκλογές.

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς και η απόφαση του Δημοκρατικού ένοικου του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν, να αποσυρθεί από την κούρσα έχουν γίνει τροφή για σχόλια που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Οι ίδιοι πάντως αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν κάποιος που σχετίζεται με τις προεδρικές εκστρατείες των ΗΠΑ ή οποιοσδήποτε Αμερικανός βουλευτής ή γερουσιαστής βοηθά εν γνώσει τους τη Ρωσία στην επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης.


Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στην Εύβοια - Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας πυροσβέστης

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Σοβαρό ατύχημα για τον γιο του Πιτ και της Τζολί - Ο 20χρονος Παξ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης