Ρωσία: Στρατοδικείο καταδίκασε έναν κάτοικο της Σιβηρίας σε 14 χρόνια κάθειρξη για «τρομοκρατία»

Ο Αρτιομ Σαντζαρέγεφ, «ιδεολογικός αντίπαλος του καθεστώτος», εντάχθηκε στην οργάνωση «Λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία» που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση

Ρωσικό στρατοδικείο ανακοίνωσε σήμερα ότι καταδίκασε έναν κάτοικο του Κρασνογιάρσκ, στην ανατολική Σιβηρία, σε 14 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση» που πολεμάει στο πλευρό του Κιέβου.

Ο Αρτιομ Σαντζαρέγεφ, «ιδεολογικός αντίπαλος των ρωσικών αρχών και δυσαρεστημένος με το πολιτικό καθεστώς, εντάχθηκε με τη δική του ελεύθερη βούληση στην οργάνωση «Λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία» που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στη ρωσική επικράτεια, επιβεβαίωσε το 2ο Στρατοδικείο σε ανακοίνωσή του.

Απαγορευμένη στη Ρωσία, αυτή η οργάνωση λέει ότι αποτελείται από μαχητές κατά του Κρεμλίνου και μάχεται στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

«Ενεργώντας με εντολή» ενός από τους συμμετέχοντες, «ο Σαντζαρέγεφ διένειμε φυλλάδια σε δημόσιους χώρους στο Κρασνογιάρσκ καλώντας τους ανθρώπους να ενταχθούν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση και δικαιολογώντας τις δραστηριότητές της», σύμφωνα με το δικαστήριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στην Εύβοια - Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας πυροσβέστης

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Σοβαρό ατύχημα για τον γιο του Πιτ και της Τζολί - Ο 20χρονος Παξ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr