Βρετανία: Η τραγωδία με 3 νεκρά παιδιά και η ηρωική δασκάλα γιόγκα που διέσωσε 16 στο Σάουθπορτ

Βρετανία: Η τραγωδία με 3 νεκρά παιδιά και η ηρωική δασκάλα γιόγκα που διέσωσε 16 στο Σάουθπορτ

Τη λύπη της για το συμβάν εξέφρασε και η Τέιλορ Σουίφτ

leannelucas-xr
Τρία νεκρά παιδιά και άλλα οκτώ τραυματισμένα είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι στο Σάουθπορτ της Μεγάλης Βρετανίας, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος χορού, της οποίας τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. 

Ένας 17χρονος συνελήφθη μετά την σφαγή που έγινε στην καρδιά των σχολικών διακοπών κατά την διάρκεια του χορευτικού εργαστηρίου  με θέμα την Αμερικανίδα σταρ Τέιλορ Σουίφτ. 

Όσον αφορά στον δράστη γεννήθηκε στο Κάρντιφ από γονείς μετανάστες από τη Ρουάντα και ζει με την οικογένειά του σε μια μικρή κοινότητα κοντά στο Σάουθπορτ από το 2013.

Στο Σάουθπορτ, την μικρή παραλιακή πόλη που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το Λίβερπουλ, οι κάτοικοι είναι σε κατάσταση σοκ: περαστικοί σταματούν για να αφήσουν λουλούδια, κάρτες, λούτρινα ζωάκια στην Χαρτ Στριτ. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε εδώ», λέει η Λιν Χασάν. Η κόρη της βρισκόταν σε γειτονικό παιδικό σταθμό την ώρα της επίθεσης. «Τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται με ασφάλεια σε κλαμπ διακοπών... θα έπρεπε να χαίρονται τις διακοπές τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τα μαχαιρώσουν».

Κλείσιμο
Παράλληλα, οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και παμπ διατηρούν τις επιχειρήσεις τους στη μικρή πόλη κλειστές, ως ένδειξη σεβασμού και πένθους προς τα θύματα. 



Και τα τρία θύματα ήταν μικρά κορίτσια, ηλικίας 6, 7 και 9. Το τελευταίο κατέληξε σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου, το πρωί και σύμφωνα με τοπικά μέσα, επρόκειτο για την Άλις Αγκουιάρ από την Πορτογαλία που ζούσε με την οικογένειά της στο Σάουθπορτ. Την ίδια στιγμή, πέντε παιδιά και δύο ενήλικες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέσα στην τραγωδία, ωστόσο, συγκινεί η άμεση αντίδραση της δασκάλας χορού, της 35χρονης Λυάν Λούκας, η οποία με τη συμβολή του βοηθού της, κατάφερε να σώσει 16 παιδιά, συγκινεί. Η Λυάν είναι δασκάλα δημοτικού, που διοργανώνει εργαστήρια γιόγκας για παιδιά στο Hart Space Studios στο Σάουθπορτ και συγκαταλέγεται στους ενήλικες που νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα σε ένα από τα νοσοκομεία της πόλης.




H στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ

Τη λύπη της για την τραγωδία εξέφρασε και η ίδια η καλλιτέχνιδα, Τέιλορ Σουίφτ, στην οποία ήταν αφιερωμένο και το εργαστήριο.

taylor-swift


«Είμαι εντελώς σοκαρισμένη. Η απώλεια της ζωής και της αθωότητας και το φρικτό τραύμα που προκλήθηκε σε όλους όσοι ήταν εκεί, στις οικογένειες και στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν. Αυτά ήταν απλά μικρά παιδιά σε ένα μάθημα χορού. Δεν ξέρω πώς να μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου σε αυτές τις οικογένειες».

Ειδήσεις σήμερα:

Λευτέρης Τσουκαλάς στον Δανίκα: «Τις εκλογές στην Αμερική θα τις κερδίσει ο πιο νέος»

Βίντεο: Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια


Ανοιχτό παράθυρο για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αφήνει η νέα βρετανική κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης