Κιμ Γιονγκ Ουν: Πάχυνε ξανά και το επιτελείο του ψάχνει φάρμακα στο εξωτερικό για το σάκχαρο και την πίεση

Φαίνεται ότι έχει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως υπέρταση και διαβήτη

Το 2021, οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου έδειχναν τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να έχει χάσει πολλά κιλά με πολλούς να διερωτώνται εάν η διαφορετική του εμφάνιση οφείλεται σε κάποια ασθένεια ή απλά έκανε δίαιτα.

Ωστόσο, ένας αναλυτής υπό καθεστώς ανωνυμίας είχε δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας «NK News» ότι ο Κιμ «ενδέχεται να αποφάσισε να χάσει βάρος προκειμένου να βελτιώσει την δημόσια εικόνα του».

Τρία χρόνια αργότερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πήρε ξανά κιλά. Φαίνεται ότι έχει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως υπέρταση και διαβήτη με τους αξιωματούχους του να αναζητούν νέα φάρμακα στο εξωτερικό για να τα αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Νοτίου Κορέας.

Ο 40χρονος ηγέτης, που είναι μανιώδης καπνιστής και γερό... ποτήρι, προέρχεται από οικογένεια με ιστορικό καρδιακών νοσημάτων, όπως σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο Sky News. Ο πατέρας και ο παππούς του, που κυβέρνησαν τη Βόρεια Κορέα, πέθαναν εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει ύψος 1,70μ. και προτού αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες το 2021, ζύγιζε 140 κιλά.

Ωστόσο, τα πρόσφατα πλάνα των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας δείχνουν ότι ο Κιμ έχει πάρει ξανά τα κιλά που είχε χάσει πριν από τρία χρόνια. Χθες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η κύρια υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, ανέφερε στους βουλευτές της σε μια ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών ότι ο Κιμ υπολογίζεται ότι ζυγίζει ξανά περίπου 140 κιλά και βρίσκεται σε ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι από την ηλικία των 30 ετών, ο Κιμ παρουσίαζε συμπτώματα υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη.

Το γεγονός ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης είναι παχύσαρκος οφείλεται πιθανότατα στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής του αλλά και το άγχος που τον διακατέχει, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας. Θεωρούν επίσης ότι η μεγαλύτερη κόρη του, που είναι 10 ή 11 ετών, εκπαιδεύεται για να αναλάβει τα ηνία της χώρας όταν αποσυρθεί ο πατέρας της. Η Κιμ Τζου Άε έχει συνοδεύσει ουκ ολίγες φορές τον πατέρα της σε δημόσιες εκδηλώσεις το 2022.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Νοτίου Κορέας υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας της έχει μεγάλη αδυναμία, γι΄αυτό και θεωρείται ως η επικρατέστερη για να λάβει το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες, Καναδάς-Αυστραλία 93-83: Η νίκη των Καναδών έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα - Δείτε τα σενάρια πρόκρισης

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με τρένο με 130 επιβάτες στην Αυλίδα - Δείτε φωτογραφίες

Συγκλονίζει ο τραυματίας πυροσβέστης που έδωσε μάχη στην Εύβοια: Η φωτιά πέρασε ακόμα και την ειδική στολή που φορούσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr