Βρετανία: Έξι, εφτά και εννέα ετών τα θύματα από την επίθεση με μαχαίρι σε εργαστήρι χορού

Βρετανία: Έξι, εφτά και εννέα ετών τα θύματα από την επίθεση με μαχαίρι σε εργαστήρι χορού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να εντοπιστούν τα κίνητρα του δράστη - Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας βρέθηκε στο σημείο

saouthport__1_
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα σχετικά με τα κίνητρα πίσω από την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά. Όσον αφορά στα νεκρά παιδιά, επρόκειτο για τρία μικρά κοριτσάκια, την εξάχρονη Μπεμπέ Κινγκ, την επτάχρονη Έλσι Ντοτ Στάνκομπ και την Άλις Ντασίλβα Αγκιάρ, 9 ετών, με καταγωγή από την Πορτογαλία, αναφέρει η αστυνομία του Merseyside. 



Για την αιματηρή επίθεση, έχει συλληφθεί ένας 17χρονος, που φέρεται να ζει στο Μπανκς, ένα χωριό πλησίον του Σάουθπορτ. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο δράστης γεννήθηκε στο Κάρντιφ από γονείς μετανάστες από τη Ρουάντα και ζει με την οικογένειά του στη μικρή κοινότητα από το 2013.

Κλείσιμο
Στο Σάουθπορτ, την μικρή παραλιακή πόλη που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το Λίβερπουλ, οι κάτοικοι είναι σε κατάσταση σοκ: περαστικοί σταματούν για να αφήσουν λουλούδια, κάρτες, λούτρινα ζωάκια στην Χαρτ Στριτ. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε εδώ», λέει η Λιν Χασάν. Η κόρη της βρισκόταν σε γειτονικό παιδικό σταθμό την ώρα της επίθεσης. «Τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται με ασφάλεια σε κλαμπ διακοπών... θα έπρεπε να χαίρονται τις διακοπές τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τα μαχαιρώσουν». Παράλληλα, όλα τα καταστήματα έχουν κλείσει ως ένδειξη πένθους. 



«Μητέρες ούρλιαζαν καθώς το περιστατικό έμοιαζε με σκηνή από ταινία τρόμου»

Ένας ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που κάλεσαν την αστυνομία, δήλωσε ότι το περιστατικό στο Σάουθπορτ ήταν σαν «σκηνή από ταινία τρόμου». Σύμφωνα με το Sky News, ο Colin Parry, δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με μαχαίρι. «Οι μητέρες ήρθαν εδώ και ούρλιαζαν. Ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου» πρόσθεσε. Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιβέτ Κούπερ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχη» για το περιστατικό και πρόσθεσε: «Όλες μου οι σκέψεις είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων».

Ηρωική δασκάλα γιόγκα ανάμεσα στους τραυματίες

Εκτός από τα παιδιά, τρεις ενήλικες βρίσκονται στα τοπικά νοσοκομεία, νοσηλευόμενοι σε κρίσιμη ακτάσταση. Ανάμεσά τους και η δασκάλα που οργάνωσε την εκδήλωση, Λυάν Λούκας, η οποία κατάφερε με τη βοηθό της να σώσουν 16 παιδιά. 


Ο Στάρμερ επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ βρέθηκε σήμερα στο Σάουθπορτ, στη βορειοδυτική Αγγλία, τον τόπο της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι που άφησε νεκρά τρία μικρά κορίτσια, τα οποία παρακολουθούσαν ένα μάθημα χορού, τόνισε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Στάρμερ κατέθεσε ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια ανάμεσα στις άλλες πολυάριθμες ανθοδέσμες που είχαν αφήσει κάτοικοι στο σημείο αυτό.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες, Καναδάς-Αυστραλία 93-83: Η νίκη των Καναδών έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα - Δείτε τα σενάρια πρόκρισης

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με τρένο με 130 επιβάτες στην Αυλίδα - Δείτε φωτογραφίες

Συγκλονίζει ο τραυματίας πυροσβέστης που έδωσε μάχη στην Εύβοια: Η φωτιά πέρασε ακόμα και την ειδική στολή που φορούσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης