ΗΠΑ: Ο 20χρονος που πυροβόλησε τον Τραμπ είχε κάνει αντισημιτικές και αντιμεταναστευτικές αναρτήσεις όταν ήταν έφηβος

ΗΠΑ: Ο 20χρονος που πυροβόλησε τον Τραμπ είχε κάνει αντισημιτικές και αντιμεταναστευτικές αναρτήσεις όταν ήταν έφηβος

Οι αστυνομικοί περιγράφουν τον Κρουκς ως μοναχικό νέο, χωρίς στενούς φίλους και ένα κοινωνικό δίκτυο που περιοριζόταν μόνο στα άμεσα μέλη της οικογένειάς του

trump_wen
Ο άνδρας που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι είχε αναρτήσει αντισημιτικό και αντιμεταναστευτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο όταν ήταν έφηβος, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του FBI, καταθέτοντας σε μια ακρόαση της Γερουσίας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Πολ Αμπάτι αποκάλυψε την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, που χρονολογείται από το 2019-20. Τότε, ο Τόμας Κρουκς, ο νεαρός που άνοιξε πυρ σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, θα ήταν 15 ή 16 ετών. Αυτές οι πληροφορίες είναι κάποια από τα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποιούνται για το πιθανό κίνητρο του δράστη της επίθεσης.

«Κάτι που ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα και θέλω να μοιραστώ είναι ένας λογαριασμός σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον δράστη και ανάγεται χρονολογικά στο 2019-20», είπε ο Αμπάτι στους γερουσιαστές. Στον λογαριασμό αυτόν είχαν αναρτηθεί περισσότερα από 700 σχόλια. «Κάποια από αυτά τα σχόλια, εάν τελικά αποδοθούν στον δράστη, φαίνεται ότι εκφράζουν αντισημιτικά και αντιμεταναστευτικά θέματα και ενστερνίζονται την πολιτική βία και περιγράφονται ως ακραία», πρόσθεσε.

Ο Κρουκς πυροβόλησε τον Τραμπ με ένα τουφέκι AR-15 στις 13 Ιουλίου, σε μια συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, τραυματίζοντάς τον στο αυτί. Ένας υποστηρικτής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από τα πυρά. Ελεύθεροι σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας σκότωσαν τον Κρουκς λίγο αργότερα.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί περιγράφουν τον Κρουκς ως μοναχικό νέο, χωρίς στενούς φίλους και ένα κοινωνικό δίκτυο που περιοριζόταν μόνο στα άμεσα μέλη της οικογένειάς του.

Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ οδήγησε στην παραίτηση της διευθύντριας της Μυστικής Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσιτλ, που δεχόταν πιέσεις και από τα δύο κόμματα. Ο διάδοχός της, ο Ρόναλντ Ρόουι που ανέλαβε προσωρινά διευθυντής, είπε σήμερα ότι πήγε στο Μπάτλερ και ανέβηκε στην ταράτσα ενός άλλου κτιρίου, κοντά σε εκείνο από το οποίο πυροβόλησε ο Κρουκς. «Αυτό που είδα με κάνει να ντρέπομαι», είπε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εσωτερικής Ασφάλειας και Δικαιοσύνης.

«Έπειτα από 25 χρόνια στη Μυστική Υπηρεσία, δεν μπορώ να δικαιολογήσω γιατί εκείνη στέγη δεν φυλασσόταν», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι πλέον έχουν ληφθεί μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια σφάλματα στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Ρόουι, πριν εξαπολύσει την επίθεσή του ο Κρουκς πέταξε ένα μικρό, τηλεχειριζόμενο αεροπλάνο κοντά στον χώρο της συγκέντρωσης. Ωστόσο οι αρχές δεν το εντόπισαν επειδή το σύστημα εντοπισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν λειτουργούσε σωστά.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Η Lamborghini των θαλασσών: Καταμαράν μισού δισ. ευρώ στα χέρια Κυπρίων

Πόρισμα Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σχέση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης