Ολυμπιακοί Αγώνες: Κύμα μίσους προς τη DJ της τελετής έναρξης, την απειλούν με βιασμό και θάνατο - Καταθέτει μήνυση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κύμα μίσους προς τη DJ της τελετής έναρξης, την απειλούν με βιασμό και θάνατο - Καταθέτει μήνυση

Η ίδια ανέφερε σε επιστολή που δημοσίευσε στο Instagram της DJ ότι η Μπουτς «έχει απειληθεί με θάνατο, βασανιστήρια και βιασμούς και επίσης έχει γίνει στόχος πολυάριθμων αντισημιτικών, ομοφοβικών, σεξιστικών σχολίων και προσβολών»

dj-barbara-arthrou
Η γαλλικής καταγωγής DJ Barbara Butch κατέθεσε μηνύσεις για τις απειλές κατά της ζωής της και άλλες προσβολές που δέχτηκε μετά τη συμμετοχή της σε ένα τμήμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, το οποίο ορισμένοι θεώρησαν ως παρωδία του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Η Barbara Butch, της φεμινίστρια που προωθεί το body positivity, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σκηνής που περιλάμβανε χορευτές και drag queens κατά τη διάρκεια της παράστασης της Παρασκευής, η οποία θύμιζε απεικονίσεις του Μυστικού Δείπνου, το τελευταίο γεύμα που λέγεται ότι μοιράστηκε ο Ιησούς με τους αποστόλους του.

Η Butch έγραψε τη Δευτέρα σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι είχε γίνει στόχος «ιδιαίτερα βίαιης… διαδικτυακής παρενόχλησης».

dj-anartisi-1
Κλείσιμο


«Αν και αρχικά αποφάσισα να μην μιλήσω για να ηρεμήσουν οι μισητές. Αλλά δεν θα σωπάσω. Δεν φοβάμαι εκείνους που κρύβονται πίσω από μια οθόνη, ή ένα ψευδώνυμο, για να ξεστομίσουν το μίσος και τις απογοητεύσεις τους… Είμαι δεσμευμένη και είμαι περήφανη» ανέφερε μέσα σε όλα.

Επισύναψε παράλληλα μια δήλωση της δικηγόρου της Audrey Msellati που ανέφερε ότι η πελάτισσά της είχε «απειληθεί με θάνατο, βασανιστήρια και βιασμό” και είχε γίνει στόχος “αντισημιτικών, ομοφοβικών, σεξιστικών και προσβλητικών σχολίων για το σώμα της». «Σήμερα καταθέτει αρκετές καταγγελίες για αυτές τις πράξεις, είτε διαπράχθηκαν από Γάλλους είτε από ξένους, και σκοπεύει να διώξει οποιονδήποτε την εκφοβίζει στο μέλλον».

dj-anartisi-12


Υπενθυμίζεται πάντως πως όπως τελικά προέκυψε, το συγκεκριμένο δρώμενο δεν απεικόνιζε τον Μυστικό Δείπνο, αλλά πραγματική έμπνευση πίσω απ' όλο αυτό το σόου ήταν ο πίνακας του Ολλανδού καλλιτέχνη Jan Harmensz van Biljert (1598-1671), ο οποίος αναπαριστά τον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος. Ονομάζεται «Συμπόσιο των Θεών», φιλοτεχνήθηκε το 1635 και βρίσκεται στο μουσείο Μανίν στη Ντιζόν (δείτε εδώ).

feast_of_the_gods_
Το «Συμπόσιο των Θεών» του Jan Harmensz van Biljert

Στο έργο αυτό βλέπουμε τους Ολύμπιους θεούς να γιορτάζουν για τον γάμο. Στο κέντρο του τραπεζιού βρίσκεται ο Απόλλωνας (και όχι ο Χριστός), ενώ ο Διόνυσος κάνει αυτό που ξέρει καλά: πίνει, τρώει, γλεντάει, έστω κι αν δεν είναι... μπλε, όπως αυτός της τελετής έναρξης στο Παρίσι. Και αν η τεχνοτροπία του Biljert θυμίζει κάτι από... Ντα Βίντσι, «μπερδεύοντας» ίσως τους πολλούς, η εξήγηση είναι μάλλον απλή: ο Ολλανδός ζωγράφος πέρασε ένα μέρος της ζωής του στη Ρώμη και, όπως πολλοί ακόμα συνάδελφοί του, επηρεάστηκε από την τεχνη του Καραβάτζιο (1571-1610).

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι επίσης συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος» κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή.

«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Από τη δική του πλευρά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εγκέφαλος της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης, Τομά Ζολί δήλωσε ότι η θρησκευτική ανατροπή δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του. «Θέλαμε να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα σημαίνει να είμαστε μαζί. Θέλαμε να συμπεριλάβουμε τους πάντες, τόσο απλά», δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

Paris Olympics organizers say they meant no disrespect with 'Last Supper' tableau

Ειδήσεις σήμερα:

Μακρόν: Έλλειμμα €8 εκατ. στο Ελιζέ από τις σπατάλες του - €500.000 μόνο για το δείπνο στον Κάρολο με μπλε αστακούς

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με τρένο με 130 επιβάτες στην Αυλίδα - Δείτε φωτογραφίες

Δώρα Γκουντούρα: Άρχισαν να ουρλιάζουν, δεν άφηναν να συνεχιστεί ο αγώνας, καταγγέλλει ο σύντροφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης