Κολομβία: Συνελήφθη Νορβηγός που φέρεται να συντόνιζε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης προς την Ευρώπη με ιστιοφόρα

Κολομβία: Συνελήφθη Νορβηγός που φέρεται να συντόνιζε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης προς την Ευρώπη με ιστιοφόρα

Ο Παζούκι Φαρχάντ, γνωστός επίσης με το ψευδώνυμο El Profesor, είχε συνάψει εγκληματικούς δεσμούς με το μεγαλύτερο καρτέλ της Κολομβίας - Χειροπέδες και στον συνεργάτη του

MixCollage-31-Jul-2024-05-36-AM-702
Νορβηγός υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται πως ήταν επικεφαλής σπείρας κακοποιών που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη με ιστιοφόρα, συνελήφθη στην Μπογοτά, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η κολομβιανή αστυνομία.

Όπως έδειξαν χωριστές «έρευνες που διενεργήθηκαν από διεθνείς υπηρεσίες», ο άνδρας που συνελήφθη «είχε συνάψει εγκληματικούς δεσμούς με το επονομαζόμενο Clan del Golfo (σ.σ. το μεγαλύτερο καρτέλ της Κολομβίας) και μεξικανικά καρτέλ όπως τα Σιναλόα και Νέα Γενιά της Χαλίσκο», εξήγησε η αστυνομία στο δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε.



Κλείσιμο
Ο Παζούκι Φαρχάντ, γνωστός επίσης με το ψευδώνυμο El Profesor («ο καθηγητής»), συντόνιζε «την παραγωγή» κοκαΐνης και «τη διακίνησή της από τη νότια Αμερική προς την Ευρώπη» με ιστιοφόρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τέθηκε υπό κράτηση στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ Ντοράδο της πρωτεύουσας της Κολομβίας. Το δεξί του χέρι, ο Μπέρνστεν Μπγιάρτε, επίσης υπήκοος Νορβηγίας, συνελήφθη παράλληλα στην Μπαρανκίγια (βόρεια), πάντα κατά την αστυνομία της Κολομβίας.

Τη 19η Ιουλίου, η ισπανική αστυνομία ανακοίνωνε τη σύλληψη 50 προσώπων που φέρονται να είχαν δεσμούς με το κύκλωμα του Παζούκι Φαρχάντ, τόσο στην Ισπανία όσο και σε άλλες συνολικά επτά χώρες.

Η Κολομβία παραμένει η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο, παρά τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών που διεξάγεται επί δεκαετίες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Μακρόν: Έλλειμμα €8 εκατ. στο Ελιζέ από τις σπατάλες του - €500.000 μόνο για το δείπνο στον Κάρολο με μπλε αστακούς

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με τρένο με 130 επιβάτες στην Αυλίδα - Δείτε φωτογραφίες

Δώρα Γκουντούρα: Άρχισαν να ουρλιάζουν, δεν άφηναν να συνεχιστεί ο αγώνας, καταγγέλλει ο σύντροφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης