Δολοφονία Χανίγια: Ο κόσμος έγινε καλύτερος μετά τον θάνατό του, λέει Ισραηλινός υπουργός

Σιγή ιχθύος τηρούν οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ μετά την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς

Σιγή ιχθύος τηρούν οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ μετά την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη.

Μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του Χανίγια από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, που έκανε λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή», οι IDF δήλωσαν σε αρκετά διεθνή ΜΜΕ ότι δεν προτίθενται να απαντήσουν σε δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ.

Αν και το κράτος του Ισραήλ δεν έχει εκδώσει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του Χανίγια, ορισμένοι πολιτικοί της χώρας σχολίασαν τις εξελίξεις μέσω των social media. Ένας από αυτούς είναι ο ακροδεξιός υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιγιάχου, που αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ότι, μετά τον θάνατο του Χανίγια, ο κόσμος έγινε καλύτερος.



«Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαριστεί ο κόσμος από αυτή τη βρομιά» σημειώνει στο post του ο Ελιγιάχου, διαμηνύοντας «όχι άλλες φανταστικές συμφωνίες ειρήνης/παράδοσης, κανένα έλεος».

«Η σιδερένια γροθιά που θα τους χτυπήσει θα κάνει πιο εφικτή την ειρηνική συμβίωση με εκείνους που θέλουν την ειρήνη», προσθέτει ο Ισραηλινός υπουργός.



Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Κόντρα κορυφής για τις υποκλοπές μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών - Εστάλη μήνυμα από το 112, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr