Δολοφονία Χανίγια: Το αίμα του δεν θα πάει χαμένο, λέει η Τεχεράνη - Εκτός Ιράν εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που τον δολοφόνησε

Δολοφονία Χανίγια: Το αίμα του δεν θα πάει χαμένο, λέει η Τεχεράνη - Εκτός Ιράν εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που τον δολοφόνησε

Η δολοφονία του Χανίγια θα ενισχύσει τους δεσμούς Τεχεράνης, Παλαιστίνης και αντίστασης, λένε στο Ιράν - Με βλήμα κατευθυνόμενο από αέρος το χτύπημα, προσθέτει η Τεχεράνη

hanigia_new
Στην πρώτη τοποθέτηση μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στα ιρανικά εδάφη, προχώρησε η κυβέρνηση του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νασέρ Κανάνι, δήλωσε χαρακτηριστικά πως το αίμα του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια «δεν θα πάει ποτέ χαμένο».

«Ο μαρτυρικός θάνατος του Χανίγια στην Τεχεράνη θα ενισχύσει τον βαθύ και άρρηκτο δεσμό μεταξύ της Τεχεράνης, της Παλαιστίνης και της αντίστασης», πρόσθεσε ο Κανάνι σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, δήλωσε ότι η δολοφονία του Χανίγια «ήταν μια κατάπτυστη πράξη και ότι οι δράστες της θα λάβουν την απάντησή τους».

Στο μεταξύ, ο λιβανέζικος ειδησεογραφικός ιστότοπος «al Mayadeen» που υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ ανέφερε, επικαλούμενος ιρανική πηγή, ότι ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο Χανίγια σε πλήγμα σε κατοικία που έμεναν βετεράνοι πολέμου στην Τεχεράνη εκτοξεύτηκε από άλλη χώρα και όχι από το εσωτερικό του Ιράν.

Κλείσιμο
Για το ίδιο θέμα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, IRNA, ανέφερε πως για τη δολοφονία του Χανίγια χρησιμοποιήθηκε ένα «βλήμα κατευθυνόμενο από αέρος».


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Κόντρα κορυφής για τις υποκλοπές μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών - Εστάλη μήνυμα από το 112, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης