Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ: Ο Φουάντ Σουκρ ήταν στο κτίριο που χτύπησε το Ισραήλ αλλά δεν επιβεβαιώνουμε πως σκοτώθηκε

Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ: Ο Φουάντ Σουκρ ήταν στο κτίριο που χτύπησε το Ισραήλ αλλά δεν επιβεβαιώνουμε πως σκοτώθηκε

Μόλις καθαρίσουμε τα ερείπια, τότε θα μάθουμε για την τύχη του ηγέτη μας, λέει η λιβανέζικη οργάνωση - Ο Σουκρ ήταν επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 5 εκατομμύρια δολάρια

fuad_soukr_xr
Την πρώτη της τοποθέτηση μετά την κυκλοφορία της είδησης - από την πλευρά του Ισραήλ - σχετικά με τη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της οργάνωσης Φουάντ Σουκρ χθες το βράδυ, έκανε η Χεζμπολάχ.

Σε αυτήν, αναφέρει πως ο Σουκρ ήταν παρών στο κτίριο στη Βηρυτό όταν αυτό χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς, ωστόσο δεν επιβεβαιώνει τον θάνατό του.



Κλείσιμο


Ακόμα, λέει ότι οι ομάδες πολιτικής άμυνας εργάζονται «επιμελώς, αλλά αργά» για να καθαρίσουν τα ερείπια και ως εκ τούτου «περιμένουμε ακόμη το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας (συμπεριλαμβανομένης) της τύχης του μεγάλου διοικητή και άλλων πολιτών».



Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έκαναν γνωστό πως ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο την Τρίτη.



Ο εκπρόσωπος του IDF ανακοίνωσε ότι χθες, 30 Ιουλίου 2024, σε μια στοχευμένη επιχείρηση δολοφονίας, μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην περιοχή της Βηρυτού, υπό την καθοδήγηση της υπηρεσίας πληροφοριών AMN, και σκότωσαν τον Φουάντ Σουκρ «Σαγίντ Μουχσάν», τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ, επικεφαλής του στρατηγικού σχηματισμού της τρομοκρατικής οργάνωσης και δεξί χέρι του Χασάν Νασράλα.

Σημειώνεται πως ο Σουκρ ήταν επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 5 εκατομμύρια δολάρια.



Σήμερα το πρωί ομάδες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Λιβάνου βρισκόντουσαν στο σημείο της επιδρομής στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, καθαρίζοντας τα συντρίμμια από το πλήγμα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

Η Χεζμπολάχ έχει δημιουργήσει περίμετρο ασφαλείας γύρω από την περιοχή, αλλά χορήγησε περιορισμένη πρόσβαση σε δημοσιογράφους για να πάρουν πλάνα.

Από την επίθεση δείχνει να αποκόπηκε η πάνω γωνία ενός πολυώροφου κτιρίου και συντρίμμια να έχουν σκορπιστεί στα γύρω κτίρια και τους δρόμους.

Από το ισραηλινό πλήγμα σκοτώθηκαν μια γυναίκα και δύο παιδιά, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας στο Reuters χθες το βράδυ.

Ο Σουκρ ήταν σύμβουλος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με πηγές της Χεζμπολάχ και την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για τον θάνατό του.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Κόντρα κορυφής για τις υποκλοπές μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών - Εστάλη μήνυμα από το 112, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης