Δολοφονία Χανίγια: Χθες σήκωνα το χέρι του, σήμερα θα μεταφέρω το φέρετρό του, λέει ο νέος πρόεδρος του Ιράν

Σε σοκ η κυβέρνηση του Ιράν, επλήγη σοβαρά η φήμη της χώρας για την ασφάλεια, γράφουν οι New York Times

Το Ιράν θα κάνει τους «κατοχικούς τρομοκράτες» να μετανιώσουν για τη δολοφονία του Χανίγια, ανέφερε, στην πρώτη του δήλωση για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, ο νέος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Μασούντ Πεζεσκιάν.

«Σήμερα, το Ιράν θρηνεί το μαρτύριο του γενναίου ηγέτη της Παλαιστινιακής Αντίστασης Ισμαήλ Χανίγια», έγραψε ο Ιρανός πρόεδρος στο Twitter και συνέχισε: «Χθες ύψωσα το χέρι του και σήμερα πρέπει να μεταφέρω το φέρετρό του στους ώμους μου».



«Ο δεσμός μεταξύ των δύο περήφανων εθνών του Ιράν και της Παλαιστίνης θα είναι ισχυρότερος από πριν και ο δρόμος της αντίστασης και της υπεράσπισης των καταπιεσμένων θα ακολουθηθεί ισχυρότερος από ποτέ. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα και την τιμή της και θα κάνει τους κατοχικούς τρομοκράτες να μετανιώσουν για τη δειλή τους ενέργεια», προσθεσε ο Πεζεσκιάν.

New York Times: Σε σοκ η κυβέρνηση του Ιράν

Δημοσιογράφος των New York Times ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι αξιωματούχοι της ιρανικής κυβέρνησης ήταν «απολύτως σοκαρισμένοι» από τη δολοφονία του Χανίγια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δολοφονία είναι ένα τεράστιο πλήγμα στη φήμη του Ιράν για την ασφάλεια, σε μια εποχή που θέλει να προβάλει την ισχύ του στην περιοχή.

Παράλληλα ο Μοχζέν Ρεζαϊέ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» για τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση του πρώην αξιωματούχου του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Κόντρα κορυφής για τις υποκλοπές μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών - Εστάλη μήνυμα από το 112, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr