Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα κάνει τις «τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής» να μετανιώσουν για τον φόνο του Χανίγια

«Το Ιράν θα υπερασπισθεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά του», τονίζει ο πρόεδρος της χώρας

Το Ιράν «θα υπερασπισθεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά του και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια» του φόνου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Κατάρ καταδίκασε τον φόνο του ηγέτη της Χαμάς, κάνοντας λόγο για «φρικτό έγκλημα» και απευθύνοντας προειδοποίηση για «επικίνδυνη κλιμάκωση» στην περιοχή.

Το Κατάρ φιλοξενεί στο έδαφός του την πολιτική ηγεσία της Χαμάς και διαδραματίζει τον ρόλο του μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας.

Η Ντόχα θεωρεί ότι η δολοφονία «μπορεί να βυθίσει την περιοχή στο χάος και να υπονομεύσει τις πιθανότητες ειρήνευσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Η Κίνα καταδίκασε την «δολοφονία» του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το συμβάν, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και καταδικάζουμε αυτήν την δολοφονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Λιν Τζιάν κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, τα παλαιστινιακά κινήματα καλούν σήμερα σε γενική απεργία.

«Τα ισλαμιστικά κινήματα στην Παλαιστίνη ανακοινώνουν γενική απεργία και πορείες οργής (σε ένδειξη διαμαρτυρίας) για την δολοφονία του μεγάλου εθνικού ηγέτη Ισμαΐλ Χανίγε, η οποία εγγράφεται στο πλαίσιο της τρομοκρατίας του σιωνιστικού κράτους και του πολέμου εξόντωσης (που διεξάγει)», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των παλαιστινιακών κινημάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Κόντρα κορυφής για τις υποκλοπές μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών - Εστάλη μήνυμα από το 112, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr