Δολοφονία Χανίγια: Την Παρασκευή στη Ντόχα η κηδεία, λένε αραβικά μέσα - Τριήμερο πένθος στο Ιράν

Δολοφονία Χανίγια: Την Παρασκευή στη Ντόχα η κηδεία, λένε αραβικά μέσα - Τριήμερο πένθος στο Ιράν

«Πώς θα φτάσουμε σε συμφωνία, όταν η μια εμπλεκόμενη πλευρά δολοφονεί μέλη της άλλης;», λέει ο πρωθυπουργός του Κατάρ - Λόγο για μεγάλη απώλεια κάνουν οι Ταλιμπάν, 

ismael12
Στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια την Παρασκευή, αναφέρει το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό κανάλι Al Hadath.

Μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή στην Τεχεράνη, ενώ στη συνέχεια το φέρετρο θα μεταφερθεί αεροπορικώς στη Ντόχα για να γίνει η επίσημη κηδεία. Η ταφή θα γίνει στην πόλη Λουσαΐλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς ζούσε στην πόλη του Κόλπου από το 2019.

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν

Το Ιράν κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια επίθεσης για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το μαρτύριο του Ισμαήλ Χανίγια», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ αλ Θανί αναφέρθηκε στο σημερινό περισττικό και άφησε αιχμές κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι «οι πολιτικές δολοφονίες οδηγούν στο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν να πετύχει η διαμεσολάβηση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, όταν το ένα μέρος δολοφονεί τον διαμεσολαβητή του άλλου μέρους;».

Η Συρία δήλωσε, στο μεταξύ, πως ο θάνατος του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης στην Τεχεράνη, την ευθύνη για τον οποίο απέδωσε στο Ισραήλ, θα μπορούσε να «προκαλέσει φωτιά σε όλη την περιοχή».

«Η Συρία καταδικάζει αυτή τη θρασεία σιωνιστική επίθεση και αυτήν τη σοβαρή προσβολή στην κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, o εκπρόσωπος της αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε πως ο θάνατος του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε σε πλήγμα εναντίον της κατοικίας του στο Ιράν, είναι «μια μεγάλη απώλεια». «Αφήνει μαθήματα αντίστασης, θυσίας, υπομονής και ανεκτικότητας... και θυσίας σε εκείνους που τον ακολουθούν», πρόσθεσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, στο Twitter.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο € 7 εκατ. για το ναυάγιο του «Sea Diamond» στη Σαντορίνη 17 χρόνια μετά

Αντιδράσεις για τη σφιχτή αγκαλιά και το φιλί του Μακρόν με τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού - «Είναι ανάρμοστο»


«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις, περίμενε το δώρο μου» - Η σφαίρα σε φάκελο και οι απειλές του κυκλώματος της ΕΤΑΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης