Σάουθπορτ: Άγρια επεισόδια μετά τη σφαγή με τα 3 νεκρά κορίτσια - Αποδοκίμασαν και τον Στάρμερ

Σάουθπορτ: Άγρια επεισόδια μετά τη σφαγή με τα 3 νεκρά κορίτσια - Αποδοκίμασαν και τον Στάρμερ

Η ταυτότητα του δράστη κινητοποίησε ακροδεξιές οργανώσεις που πήγαν στην περιοχή και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία - Σχεδόν 40 αστυνομικοί τραυματίστηκαν - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

southport-epeisodia-1
Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν χθες το βράδυ στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας περίπου 500 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί για αγρυπνία στη μνήμη των τριών κοριτσιών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ βρίσκονταν σε μάθημα χορού.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από τέμενος της πόλης και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με τούβλα, πέτρες, ξύλα και άλλα υλικά, προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε περιουσίες και έβαλαν φωτιά σε αστυνομικό περιπολικό.




Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, συνολικά 39 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ 27 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.



Η συγκέντρωση πιστεύεται ότι διοργανώθηκε από την ακροδεξιά οργάνωση «English Defence League» με αφορμή την ψευδή είδηση που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο δράστης του φρικτού περιστατικού κατάγεται από τη Συρία.



Οι κάτοικοι του Σάουθπορτ είπαν ότι αυτοί που απάρτιζαν το ακροδεξιό πλήθος δεν ζουν στην περιοχή και τους κατηγόρησαν για παντελή έλλειψη σεβασμού έναντι μιας πόλης που θρηνεί τον χαμό τουλάχιστον τριών μικρών κοριτσιών, ενώ ακόμα πέντε παιδιά και δύο ενήλικοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει τα κίνητρα του δράστη. Ωστόσο, αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι ο 17χρονος, με καταγωγή από τη Ρουάντα, έχει γεννηθεί στο Κάρντιφ. Οι γονείς του κατάγονται από τη Ρουάντα και οι μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν εντοπίσει οποιαδήποτε σύνδεση με τρομοκρατική οργάνωση ή ισλαμιστική ιδεολογία.

Αποδοκιμασίες στον Στάρμερ

Ο πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ, που είχε επισκεφθεί νωρίτερα το Σάουθπορτ, αποδοκιμάστηκε από ορισμένους πολίτες που άρχισαν να φωνάζουν μόλις τον είδαν: «Θα ορθώσετε ανάστημα για τα παιδιά μας;». Ο Εργατικός πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιώνας δεσμεύτηκε ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια θα έρθουν αντιμέτωποι με την πλήρη ισχύ του νόμου.

Ο Στάρμερ κατέθεσε ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια ανάμεσα στις άλλες πολυάριθμες ανθοδέσμες που είχαν αφήσει κάτοικοι στο σημείο αυτό. «Ήρθα εδώ για να εκφράσω τον σεβασμό μου στα θύματα και τις οικογένειες που βιώνουν σκληρό πόνο και θλίψη που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να φανταστούν – δεν μπορώ να φανταστώ, ως πατέρας ο ίδιος».


Ο Στάρμερ έσφιξε επίσης το χέρι των πυροσβεστών και του προσωπικού του ασθενοφόρου κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα του Σάουθπορτ και τους είπε ότι είναι «απίστευτα περήφανος» για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στην τραγωδία.

Αναφορικά με τις έρευνες για το κίνητρο του δράστη, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αστυνομία επικεντρώνεται στην ψυχική του κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Ινδία: Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα δάσος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης