Ινδία: Το σημείωμα της Αμερικανίδας που βρέθηκε αποστεωμένη σε δάσος - «Ο άνδρας μου με αλυσόδεσε»

Βρέθηκε από βοσκό σε άθλια κατάσταση, δεν μπορούσε καν να μιλήσει - Έγραψε ένα σημείωμα και κατηγόρησε τον άνδρα της - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Πάντως, η αστυνομία αμφιβάλλει ότι ήταν στο δάσος για 40 ημέρες

Μια ιστορία βίας από τον σύζυγό της και επιβίωσης είναι αυτή της Λαλίτα Κάγι Κουμάρ, της 50χρονης Αμερικανίδας που βρέθηκε δεμένη σε ένα δάσος στην Ινδία στα όρια του θανάτου.

Ένας βοσκός τη βρήκε το Σάββατο μέσα στη ζούγκλα σε χωριό το οποίο βρίσκεται περίπου 450 χιλιόμετρα από το Μουμπάι. Άκουσε τις κραυγές βοήθειας που έβγαζε και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές.

Δείτε βίντεο:

Ήταν δεμένη με μια σιδερένια αλυσίδα. Το δεξί της πόδι ήταν πρησμένο από την αλυσίδα, ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένη και δεν είχε φάει για ημέρες, ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει.

Η κατάστασή της ήταν τόσο άσχημη από την ασιτία όταν την εντόπισαν ώστε δεν ήταν σε θέση να δώσει καμία πληροφορία στις αρχές.

Αργότερα στο νοσοκομείο σε χειρόγραφο σημείωμα κατηγόρησε τον σύζυγό της ότι την έδεσε στο δάσος και την παράτησε εκεί για ημέρες, κατά πληροφορίες έπειτα από μια διαμάχη που είχαν στο σπίτι τους. Έγραφε ακόμη ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα και ότι παίρνει αγωγή για αυτά που είχε παρενέργειες.


Όπως έγραφε η γυναίκα: «Ένεση για ακραία ψύχωση που προκάλεσε ένα εξαιρετικά κλειδωμένο σαγόνι και αδυναμία να πιω νερό. Θέλω τροφή ενδοφλέβια. 40 ημέρες χωρίς φαγητό και νερό. Σύζυγος με έδεσε σε δέντρο στο δάσος και είπε ότι θα πεθάνω εκεί».

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής αλλά τελικά διακομίστηκε σε ιατρικό κέντρο στη Γκόα για τα ψυχολογικά προβλήματα που της προκάλσε η δοκιμασία. Οι γιατροί λένε ότι είναι πλέον εκτός κινδύνου.

Πάνω της βρέθηκε μια φωτοτυπία του αμερικανικού διαβατηρίου της και άλλα χαρτιά που έδειχναν τη διεύθυνσή της στην Ινδία. Η βίζα της Κάγι είχε λήξει. Στην κατοχή της βρέθηκαν ακόμη συνταγές για φάρμακα.



Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι ζούσε στην Ινδία εδώ και 10 χρόνια, στη Γκόα, με τον σύζυγό της, Σατίς. Έφτασε στην Ινδία για να ασχοληθεί με τη γιόγκα και τον διαλογισμό. Εκεί γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της και τον παντρεύτηκε, φαίνεται όμως ότι η σχέση τους αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και είναι σε διάσταση.

Εναντίον του έχουν πλέον διατυπωθεί κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση ατόμου σε κίνδυνο.

Πέρα από τη μαρτυρία της ίδιας, για την ώρα δεν είναι σαφές ποιος την έδεσε στο δέντρο, αλλά οι ινδικές αρχές επιρρίπτουν ευθύνες στο σύζυγό της.

Αναζητούν ακόμη στοιχεία για τις επαφές της τους τελευταίους μήνες. Πάντως, η αστυνομία αμφιβάλλει ότι η γυναίκα ήταν στο δάσος για 40 ημέρες, εκτιμώντας ότι ήταν πολύ λιγότερες.


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Μάχη με τις φλόγες στο Αφράτι, νέο πύρινο μέτωπο προς Καμάρι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr