Σλοβενία: Δικαστήριο καταδίκασε δύο Ρώσους για κατασκοπεία

Οι δύο Ρώσοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2022 στη Σλοβενία

Σλοβενικό δικαστήριο καταδίκασε σε δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών δύο Ρώσους, σε φυλάκιση ενός έτους και επτά μηνών, αφού δήλωσαν ένοχοι αποδεχόμενοι τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της χρήσης πλαστών ταυτοτήτων, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο STA.

Το ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, είχαν ήδη προφυλακισθεί για το ίδιο διάστημα και ως εκ τούτου δεν θα φυλακισθούν αλλά θα απελαθούν, σύμφωνα με το δικαστήριο της πρωτεύουσας Λουμπλιάνα. Παράλληλα θα τους απαγορευθεί η είσοδος στη Σλοβενία για πέντε χρόνια.

«Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι ονομάζονται Λούντβιγκ Γκις και Μαρία Ρόζα Μάγιερ Μούνιος, δήλωσαν ένοχοι» τονίζει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφέρει πότε θα απελαθούν.

Οι δύο Ρώσοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2022 στη Σλοβενία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είχαν αρχικά ισχυρισθεί ψευδώς ότι είναι υπήκοοι Αργεντινής.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να κατασχέσει αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν και προορίζονταν για το έγκλημα, μαζί με μετρητά που αποκτήθηκαν μέσω ή ως αποτέλεσμα του εγκλήματος, αναφέρει το STA. Η απόφαση δεν μπορεί να προσβληθεί με έφεση.

Η δίκη αυτή διεξάγεται καθώς πληθαίνουν οι εικασίες όσον αφορά μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ειδησεογραφικό ιστότοπο N1, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αυτοί οι δύο Ρώσοι πολίτες μπορεί να αποτελέσουν μέρος μιας τέτοιας ανταλλαγής, που αναμένεται «μέσα στις επόμενες ώρες μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Λευκορωσίας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Ινδία: Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα δάσος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr