TikTok: Μαζική τροφική δηλητηρίαση υπαλλήλων στα κεντρικά της εταιρείας

Πενήντα επτά υπάλληλοι νοσηλεύτηκαν

Δεκάδες εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της μητρικής εταιρείας του TikTok, ByteDance, στη Σιγκαπούρη, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά από περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Αξιωματούχοι υγείας και ασφάλειας τροφίμων ερευνούν το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε 60 κρούσματα γαστρεντερίτιδας την Τρίτη. Πενήντα επτά υπάλληλοι νοσηλεύτηκαν.

Η ByteDance ανακοίνωσε ότι εξετάζει τι προκάλεσε την ασθένεια των υπαλλήλων της. Σύμφωνα με το BBC, στα γραφεία της ByteDance δεν παρασκευάζεται φαγητό και ένας εξωτερικός προμηθευτής είναι υπεύθυνος για τα τρόφιμα.

Δεκαεπτά ασθενοφόρα έσπευσαν στο κτίριο, στο επιχειρηματικό κέντρο της Σιγκαπούρης σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας και έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για την υποστήριξη όλων των εργαζομένων που επλήγησαν» δήλωσε εκπρόσωπος της ByteDance στο BBC, προσθέτοντας πως η εταιρεία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.

«Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να τηρούν τις ορθές πρακτικές ασφάλειας τροφίμων» ανέφερε ο Οργανισμός Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) σε κοινή δήλωση με το υπουργείο Υγείας, προειδοποιώντας πως θα λάβει μέτρα κατά των προμηθευτών τροφίμων που παρανομούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Αμελί Ουντεά Καστερά: Ποια είναι η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού που έδωσε το «ανάρμοστο» φιλί στον Μακρόν

Πέθανε ο Νίκος Κυριακίδης, ο Νιόνιος από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τον Νοέμβριο παραδίδεται η βασική γραμμή του - Πυρετός δοκιμών σε υποδομές και συρμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr