Κάμαλα Χάρις: Προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ σε ντιμπέιτ

Κάμαλα Χάρις: Προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ σε ντιμπέιτ

Η Χάρις προσπαθεί να κερδίσει ψηφοφόρους από τη Τζόρτζια, η οποία πριν τον Μπάιντεν, δεν είχε στηρίξει Δημοκρατικό πρόεδρο για περίπου τρεις δεκαετίες

kamala-tramp
Σε ντιμπέιτ προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ, η πολιτική του αντίπαλος, Κάμαλα Χάρις, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας στην Ατλάντα, στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος μεγάλη βάση οπαδών.

«Δεν θα κάνει ντιμπέιτ, αλλά αυτός και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του (αναφορά στον Τζέι Ντι Βανς) φαίνεται ότι έχουν πολλά να πουν για μένα», είπε η Χάρις. «Λοιπόν, Ντόναλντ, ελπίζω ότι θα το ξανασκεφτείς να με συναντήσεις στη σκηνή του ντιμπέιτ γιατί, όπως λέει και το ρητό, αν έχεις κάτι να πεις, πες το μου κατάμουτρα».

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο, CBS, ένα ντιμπέιτ μεταξύ του Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου πριν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ εγκαταλείψει την κούρσα. Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, όμως, ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι ήθελε να διεξαχθεί το ντιμπέιτ, αλλά ότι θα μπορούσε επίσης «να βρει έναν λόγο για να μην το κάνει».

Από την πλευρά της η Χάρις, κατά την εκστρατεία της στην Ατλάντα, δήλωσε ότι «η δυναμική σε αυτή την κούρσα μετατοπίζεται και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ το αντιλαμβάνεται», υπαινισσόμενη έτσι μια δυνητική μετατόπιση των ψηφοφόρων προς το μέρος της.

Η Τζόρτζια το «κλειδί» για τη νίκη στις εκλογές

Κλείσιμο
Είναι η πρώτη επίσκεψη της Χάρις στη Τζόρτζια από τότε που ο πρόεδρος Μπάιντεν αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της επόμενης προεδρίας των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ως εκ τούτου, η υποωήφια με τους Δημοκρατικούς έχει αντιληφθεί πως το να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερους υποστηρικτές από την Τζόρτζια, μπορεί να της εξασφαλίσει ενδεχομένως τη νίκη για τις εκλογές. «Είμαι ξεκάθαρη: Ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο περνάει μέσα από αυτή την πολιτεία», είπε η Χάρις. «Εσείς όλοι μας βοηθήσατε να κερδίσουμε το 2020 και θα το ξανακάνουμε το 2024», είπε, αναφερόμενη στην νίκη που είχε καταφέρει ο Μπάιντεν στην πολιτεία 4 χρόνια πριν - κατόρθωμα εξαιρετικά σπάνιο - καθώς πρόκειται για μια πολιτεία που δεν έχει υποστηρίξει ποτέ της κάποιον Δημοκρατικό εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.



Η Χάρις έθεσε επίσης ορισμένες προτεραιότητες για την πιθανή κυβέρνησή της, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς ενός διακομματικού νομοσχεδίου για τα σύνορα, το οποίο ο Τραμπ πίεσε τα ρεπουμπλικανικά μέλη του Κογκρέσου να ανατρέψουν, της αντιμετώπισης των υπερτιμήσεων των προϊόντων και του περιορισμού των «άδικων αυξήσεων των ενοικίων» και του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η αναφορά της στο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων είχε ως στόχο να αμβλύνει μια κριτική που ασκείται όλο και περισσότερο εναντίον της από τους Ρεπουμπλικάνους.

Πριν η Χάρις ανέβει στη σκηνή, η βραβευμένη με Grammy ράπερ Meghan Thee Stallion, ερμήνευσε μερικές από τις επιτυχίες της, μεταξύ των οποίων τα «Savage» και «Mamushi».

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την εκδήλωση, σύμφωνα με την προεκλογική εκστρατεία, η οποία δήλωσε ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση της μέχρι σήμερα.



Ειδήσεις σήμερα:

Αίας Μανθόπουλος: Ο γιος του υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ - Κάνοντάς τον υπερήφανο, έγραψε ο 18χρονος

Πέθανε ο Νίκος Κυριακίδης, ο Νιόνιος από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ιταλός κολυμβητής, Τόμας Τσεκόν, είναι για τα social media «ο πιο όμορφος αθλητής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης