Τουρκία: Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη για τον θάνατο του Χανίγια

Τουρκία: Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη για τον θάνατο του Χανίγια

Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες και φωτογραφίες του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς ενώ στα πλακάτ έγραφαν συνθήματα κατά του Ισραήλ

29063730
Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαναν πορεία απόψε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Ο Χανίγια σκοτώθηκε στην Τεχεράνη, σε μια επίθεση που πυροδότησε περαιτέρω ανησυχίες ότι η σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.



Κλείσιμο
Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες και φωτογραφίες του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς ενώ στα πλακάτ έγραφαν «Μάρτυρα Χανίγια, η Ιερουσαλήμ είναι ο σκοπός μας και η πορεία σου είναι η πορεία μας». Φώναζαν επίσης συνθήματα όπως «Φονιά Ισραήλ, έξω από την Παλαιστίνη» και «Χιλιάδες χαιρετίσματα από την Κωνσταντινούπολη στην αντίσταση στη Γάζα» ενώ κρατούσαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, περνώντας από τη συνοικία Φατίχ της πόλης.

29063728


Μολονότι το πλήγμα στον Χανίγια πιστεύεται ευρέως ότι προήλθε από το Ισραήλ, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και ανέφερε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Χανίγια στην Τεχεράνη και είπε ότι ο θάνατός του δεν θα αποθαρρύνει τους Παλαιστίνιους.

29063729




Ειδήσεις σήμερα:

Αίας Μανθόπουλος: Ο γιος του υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ - Κάνοντάς τον υπερήφανο, έγραψε ο 18χρονος

Πέθανε ο Νίκος Κυριακίδης, ο Νιόνιος από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ιταλός κολυμβητής, Τόμας Τσεκόν, είναι για τα social media «ο πιο όμορφος αθλητής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης