Βρετανία: Δεύτερη νύχτα χάους για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ - Ασκήθηκε δίωξη σε 17χρονο

Βρετανία: Δεύτερη νύχτα χάους για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ - Ασκήθηκε δίωξη σε 17χρονο

Τα fake news ότι ο ύποπτος είναι αιτών άσυλο που έφτασε με βάρκα στη χώρα πυροδότησαν βίαια επεισόδια στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις - Πάνω από 100 συλληφθέντες στη χθεσινή διαδήλωση στο Λονδίνο

southport-1
Αντιμέτωπος με 3 κατηγορίες για φόνο και 10 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας βρίσκεται ο 17χρονος που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, μετά την φρικιαστική επίθεση με μαχαίρι στην παραθαλάσσια πόλη Σάουθπορτ, βόρεια του Λίβερπουλ.

Τρία κορίτσια, η εξάχρονη Bebe King, η επτάχρονη Elsie Dot Stancombe και η εννιάχρονη Alice Dasilva Aguiar, έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν ένα εργαστήρι χορού για μικρά παιδιά, στο κοινοτικό κέντρο The Hart Space της πόλης. Ακόμη οκτώ παιδιά δέχτηκαν μαχαιριές κατά την επίθεση και πέντε από αυτά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο ενήλικες - μεταξύ των οποίων ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης - βρίσκονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον τραυματισμό τους.

Σύμφωνα με το Sky News, o κατηγορούμενος, που γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας αλλά ζούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Μπανκς του Λάνκασιρ, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο της πόλης του Λίβερπουλ σήμερα το πρωί.



Κλείσιμο
Σε δηλωσεις που παραχώρησε σήμερα στον Τύπο, η εισαγγελέας Sarah Hammond υπενθύμισε «σε όλους τους ενδιαφερόμενους» ότι η ποινική διαδικασία κατά του κατηγορουμένου είναι ενεργή και ότι ο 17χρονος έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρξει καμία αναφορά, σχολιασμός ή κοινοποίηση πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει αυτές τις διαδικασίες» τόνισε η Hammond στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα βράδια, μετά τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών στο διαδίκτυο ότι ο συλληφθείς ήταν ένας αιτών άσυλο που είχε φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάρκα.



Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν εχθές το βράδυ στο Λονδίνο, καθώς ξέσπασε βίαιη διαμαρτυρία για την επίθεση στο Σάουθπορτ.

southport-3
southport-2



Οι διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες προς τις πύλες της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ορισμένοι από το πλήθος εκτόξευσαν κονσέρβες και γυάλινα μπουκάλια. Αργότερα, όταν κάποιοι επιχείρησαν κάποιοι να γκρεμίσουν τον φράχτη, επενέβησαν οι δυνάμεις καταστολής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνται για διατάραξη της δημόσιας τάξης με χρήση βίας και επίθεση σε εργαζόμενο υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης. Ορισμένοι αστυνομικοί υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sky News, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, ορισμένοι συμμετέχοντες φώναξαν το όνομα του ακροδεξιού ακτιβιστή Tommy Robinson, ενώ άλλοι φώναζαν συνθήματα όπως «Rule Britannia», «Σώστε τα παιδιά μας» και «Σταματήστε τις βάρκες των μεταναστών».



Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το βράδυ και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, όπως το Αλντερσοτ και το Χάρτλπουλ. Στο Χάρτλπουλ συνελήφθησαν οκτώ άτομα για διάφορα αδικήματα. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση πυρπόλησαν ένα περιπολικό και πέταξαν γυάλινα μπουκάλια και αυγά σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα κάποιοι να τραυματιστούν ελαφρά.




Στο Άλντερσοτ η βουλευτής Alex Baker καταδίκασε τη βία στην κοινότητά της, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για διατάραξη της τάξης» και ότι αυτού του είδους οι σκηνές «δεν αντιπροσωπεύουν το Άλντερσοτ και το Φάρνμπορο».



Το χθεσινοβραδινό χάος στο Λονδίνο, το Χάρτλπουλ και το Άλντερσοτ έρχεται μία ημέρα μετά τον τραυματισμό 53 αστυνομικών κατά τη βίαιη διαδήλωση έξω από τζαμί στο Σάουθπορτ.





Ειδήσεις σήμερα:

Επιτέθηκε στη σύντροφο του γιου του και έβγαζε βίντεο για να το ανεβάσει στο TikTok

Καβγάς Μαδούρο και Μασκ - Τον προσκάλεσε σε ζωντανό αγώνα πάλης γιατί τον είπε δικτάτορα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια - Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης