Βέλγιο: Σε «κίτρινο συναγερμό» από ισχυρές καταιγίδες – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Βέλγιο: Σε «κίτρινο συναγερμό» από ισχυρές καταιγίδες – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Η Γαλλία επηρεάζεται επίσης από την κακοκαιρία - Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το αγώνισμα των 20 χιλιομέτρων βάδην καθυστέρησε λόγω καιρικών συνθηκών

de5fc0e61024x623
Μεγάλα τμήματα του Βελγίου πλήττονται εδώ και αρκετές ώρες από καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις. Στις Βρυξέλλες, πολλές σήραγγες έκλεισαν λόγω πλημμύρας, ενώ ορισμένοι δρόμοι πλημμύρισαν.

Η βροχή προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα.
101937windy

Κλείσιμο
Λόγω της προβλεπόμενης κακοκαιρίας, το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (RMI) του Βελγίου εξέδωσε κίτρινο κωδικό -το χαμηλότερο επίπεδο προειδοποίησης- για καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα από το απόγευμα της Τετάρτης έως αργά το βράδυ της Πέμπτης (στο νότιο Βέλγιο).

Η πυροσβεστική υπηρεσία των Βρυξελλών ολοκλήρωσε 33 επιχειρήσεις που σχετίζονται με την έντονη βροχόπτωση, ενώ 23 παρέμειναν στη λίστα αναμονής, δήλωσε ο εκπρόσωπος Walter Derieuw. «Οι περισσότερες κλήσεις που δεχόμαστε είναι για πλημμυρισμένους δρόμους, με λίγες επεμβάσεις σε ιδιωτικές κατοικίες για πλημμυρισμένα γκαράζ ή υπόγεια».

Σε αντίθεση με τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τις Βρυξέλλες στις 9 Ιουλίου, οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την τελευταία κακοκαιρία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημόσιων μεταφορών των Βρυξελλών STIB, Guy Sablon, δήλωσε στους Brussels Times ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση για ορισμένες συνδέσεις, αλλά συνολικά δεν υπήρξαν διακοπές ή διακοπή γραμμών.

Ειδήσεις σήμερα:

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» Ισραήλ – Ιράν: Τρομάζουν το σενάριο γενίκευσης της σύγκρουσης και τα αντίποινα της Τεχεράνης

Επιτέθηκε στη σύντροφο του γιου του και έβγαζε βίντεο για να το ανεβάσει στο TikTok

Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης