Βρετανία: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του 17χρονου που δολοφόνησε τα τρία κορίτσια στο Σάουθπορτ

Βρετανία: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του 17χρονου που δολοφόνησε τα τρία κορίτσια στο Σάουθπορτ

Ο δικαστής δήλωσε ότι ήρε την εντολή ανωνυμίας του δράστη καθώς το δημόσιο συμφέρον το απαιτούσε, ενώ σε λίγες μέρες θα γινόταν 18 ετών - Είναι γεννημένος στο Κάρντιφ με καταγωγή από τη Ρουάντα

arthrou-Rudakubana_2
Αποκαλύφθηκε σήμερα, 1 Αυγούστου, η ταυτότητα του 17χρονου αγοριού που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών κατά την επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε σε ένα εργαστήρι χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Πρόκεται για τον Άξελ Ρουντακουμπάνα, ο οποίος εισέβαλε την περασμένη Δευτέρα στη σχολή χορού, όπου σκότωσε τα τρία κορίτσια και τραυμάτισε άλλα πέντε παιδιά και 2 ενήλικες, συμπεριλαμβανομένης και της δασκάλας που διοργάνωσε το εργαστήρι, Λυάν Λούκας. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, πλην δύο παιδιών που, όπως αναφέρει το BBC, πήραν νωρίτερα σήμρα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου του Λίβερπουλ, ο δικαστής δήλωσε ότι ήρε την εντολή ανωνυμίας που θα εμπόδιζε τον Rudakubana να κατονομαστεί μέχρι τα 18α γενέθλιά του, καθώς θα είχε «ελάχιστα πρακτικά αποτελέσματα όσον αφορά την προστασία της ευημερίας του κατηγορουμένου ή της οικογένειάς του». Πρόσθεσε, επίσης, πως σε αυτή την περίπτωση επικράτησαν τα οφέλη που θα είχει η αποκάλυψη της ταυτότητάς του για το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα εξαιτίας της αναταραχής που προκάλεσε το περιστατικό σε ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος θα γίνει 18 σε μία εβδομάδα, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει επιπρόσθετη οργή, εάν η ταυτότητά του δεν αποκαλυπτόταν σε εκείνη τη φάση.

Ο Ρουντακουμπάνα παραμένει προφυλακιστέος σε κέντρο κράτησης νέων και σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Άξελ κάλυπτε το πρόσωπό του με το φούτερ του. Αρνήθηκε να μιλήσει, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης του ονόματός του. Επόμενο βήμα είναι η εμφάνισή του στο δικαστήριο του Λίβερπουλ στις 25 Οκτωβρίου και μια προσωρινή ημερομηνία δίκης, διάρκειας έξι εβδομάδων, είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το BBC, ο Ρουντακουμπάνα, γεννήθηκε στο Κάρντιφ το 2006 και μετακόμισε στην περιοχή του Σάουθπορτ το 2013.

Ζούσε στο Μπανκς ένα χωριό στο Lancashire που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης και η οικογένειά του κατάγεται από τη Ρουάντα. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που γεννήθηκε επίσης στο Κάρντιφ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΗ: Με έκπτωση 53% το πράσινο τιμολόγιο Αυγούστου – Στα 16,391 λεπτά η κιλοβατώρα

Η Ρωσία απελευθέρωσε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς

Λένι Κράβιτς: Στην Αθήνα ο ροκ σταρ με τα Grammys και τους διάσημους έρωτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης