Ντόναλντ Τραμπ: Ο ανιψιός του, Φρεντ, στηρίζει Κάμαλα Χάρις και λέει πως «κάθε οικογένεια έχει έναν τρελό θείο»

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ανιψιός του, Φρεντ, στηρίζει Κάμαλα Χάρις και λέει πως «κάθε οικογένεια έχει έναν τρελό θείο»

Ο Φρεντ Τραμπ ΙΙΙ του καταλογίζει επίσης ρατσισμό και ταράζει τα νερά της καμπάνιας του Τραμπ με το νέο του βιβλίο - Το επιτελείο του πρώην προέδρου κάνει λόγο για ψεύδη

trump-anipsios-mak1
Έναν… «πονοκέφαλο» στη δημόσια εικόνα του φαίνεται πως αποκτά ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αφού ο ανιψιός του, Φρεντ Τραμπ ΙΙΙ, δηλώνει πως σκοπεύει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις.

Ο Φρεντ Τραμπ ωστόσο, δεν μένει όμως εκεί αφού χρησιμοποιεί και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον θείο του λέγοντας πως συχνά αρέσκεται σε ρατσιστικές εκφράσεις ενώ τον αποκαλεί και «ατομικά τρελό». Ο τρόπος του Τραμπ ήταν να είναι «περίπλοκος και μερικές φορές σκληρός», δήλωσε ο Φρεντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο ABC News.

«Και μέσα σε κάθε οικογένεια - ο κόσμος το γνωρίζει αυτό - οι οικογένειες είναι περίπλοκες. Κάθε οικογένεια έχει τον τρελό θείο της. Ο θείος μου ο Ντόναλντ είναι ατομικά τρελός. Και... έχει βάλει τη σφραγίδα του στην οικογενειακή ιστορία», είπε στο πλαίσιο δε και της προώθησης του βιβλίου του, «All in the Family: The Trumps and How We Got This Way».

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο


Πιεζόμενος να εξηγήσει περαιτέρω, ο Φρεντ Τραμπ είπε ότι «αυτό σημαίνει ότι κάνει πράγματα που, ακόμη και όσο και αν τον γνωρίζω όταν είναι εκεί έξω τώρα, κάπως ανατριχιάζω και λέω: "Είναι αυτός ο ίδιος τύπος που ήξερα;". Τι τον κάνει να αλλάζει; ... Τι τον έκανε έτσι; Αλλά όλα αυτά λέγονται, είχα πάντα μια καλή σχέση».

Και πρόσθεσε: «Αλλά μου έχει κάνει πραγματικά φρικτά πράγματα, τα οποία κάποιοι θα πουν: "Πώς μπορείς να θέλεις ακόμα να έχεις σχέση μαζί του;" Είναι ο θείος μου. Είναι οικογένεια και αυτό σημαίνει πολλά».

Ο Φρεντ Τραμπ, γιος του εκλιπόντος μεγαλύτερου αδελφού του πρώην προέδρου, Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος πέθανε το 1981 σε ηλικία 42 ετών, λέει ότι έγραψε το βιβλίο εν μέρει για να υπερασπιστεί τα άτομα με σοβαρές αναπτυξιακές αναπηρίες, όπως ο ενήλικος γιος του Γουίλιαμ. Λέει ότι αυτή η τελευταία αποκαλυπτική ιστορία της οικογένειας Τραμπ δεν είναι ένα πολιτικό χτύπημα, αλλά μάλλον η «πλήρης αλήθεια» για τον θείο του.

Σε δήλωσή του στο ABC News, ο διευθυντής επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσανγκ, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για τον πρώην πρόεδρο. «Πρόκειται για εντελώς κατασκευασμένες και εντελώς ψεύτικες ειδήσεις της υψηλότερης τάξης», δήλωσε. «Είναι αποκρουστικό ένα ψέμα τόσο εξόφθαλμα αηδιαστικό να μπορεί να τυπωθεί στα μέσα ενημέρωσης. Όποιος γνωρίζει τον πρόεδρο Τραμπ ξέρει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τέτοιες εκφράσεις και ψευδείς ιστορίες όπως αυτή έχουν διαψευστεί πλήρως».

Το νέο βιβλίο του νεότερου Τραμπ περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Το χαρτί της φυλής». Σε αυτό το κεφάλαιο, αναφέρει λεπτομερώς ότι ο θείος του χρησιμοποίησε μια ρατσιστική προσβολή, όπως είπε. «Ήμουν περίπου 10 ετών και ήμουν στο σπίτι των παππούδων μου, όπως και πολλές φορές», είπε ο Φρεντ Τραμπ. «Και ο Ντόναλντ... τον άκουγα να ουρλιάζει. Και κατέβηκα στο δρομάκι του σπιτιού των παππούδων μου και εκεί ήταν το λευκό El Dorado convertible του με δύο χαρακιές. Ακόμα το θυμάμαι. Και χρησιμοποίησε τη λέξη - τη λέξη N - δύο φορές, λέγοντας απλώς ποιος πίστευε ότι πιθανώς το είχε κάνει αυτό». (σ.σ. με τη φράση “λέξη Ν” οι Αμερικανοί αναφέρονται στον προσβλητικό όρο “νέγρος”).


Ο πρώην πρόεδρος αρνείται σταθερά ότι χρησιμοποίησε τη ρατσιστική προσβολή. Ο Φρεντ Τραμπ δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν νέος όταν συνέβη το περιστατικό, θυμάται «απολύτως τη στιγμή όπως συνέβη». «Εντάξει. Το έκανε δύο φορές εκείνη την ημέρα», είπε ο Φρεντ Τραμπ όταν το ABC News αναφέρθηκε στις επανειλημμένες διαψεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Φρεντ Τραμπ έγραψε στο βιβλίο του ότι κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει τον πρώην πρόεδρο ως ρατσιστή και κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν είναι. Τι πιστεύει όμως ο ίδιος; «Εκείνος, κατά καιρούς, υποστηρίζει πράγματα που υποστηρίζουν άνθρωποι που πιστεύω ότι είναι ρατσιστές. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση», είπε. «Δεν πιστεύω ότι είναι ρατσιστής», πρόσθεσε ο Φρεντ Τραμπ, όταν πιέστηκε για την ερώτηση. «Απλώς πιστεύω ότι χρησιμοποιεί ανθρώπους, είτε είναι μαύροι είτε είναι... όποιος μπορεί να τον βοηθήσει, θα τον χρησιμοποιήσει. Και, ξέρετε, να το πείτε ρατσιστικό ή όχι, δεν πιστεύω σε αυτό. Τους χρησιμοποιεί ως στηρίγματα. Και όταν πάρει αυτό που χρειάζεται από αυτούς - ψήφους - θα τους παραμερίσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Ντρισμπιώτη: Κλαίω δύο μέρες τώρα, είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες - Δείτε βίντεο

Επεισόδια στον Μυλοπόταμο: Κάτοικοι αντέδρασαν στις συλλήψεις, απάντησαν με δακρυγόνα οι αστυνομικοί

Λένι Κράβιτς: Στην Αθήνα ο ροκ σταρ με τα Grammys και τους διάσημους έρωτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης