ΗΠΑ: Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο στη συνεσταλμένη κοπέλα που του «έσωσε τη ζωή» σε προεκλογική ομιλία του

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο στη συνεσταλμένη κοπέλα που του «έσωσε τη ζωή» σε προεκλογική ομιλία του

H γυναίκα ανέβηκε στη σκηνή, είπε «γεια» και αποχώρησε

trump-_pyrovolismos
«Μέλι» στάζει το στόμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη νεαρή γυναίκα που όπως ισχυρίζεται, του έσωσε τη ζωή στις 13 Ιουλίου, όταν έγινε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

«Αυτή η γυναίκα μου έσωσε τη ζωή, είναι μία ιδιοφυϊα της πληροφορικής...», δήλωσε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος ενώ βρισκόταν στη σκηνή σε προεκλογική εκστρατεία στην Πενσυλβάνια , αναφέρθηκε στην υπάλληλο που παρουσίασε το...σωτήριο διάγραμμα, ελάχιστα λεπτά πριν από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Δίχως να κατονομάσει την κοπέλα, την κάλεσε να ανέβει στη σκηνή και να την συστήσει στους υποστηρικτές του.

Το σωτήριο διάγραμμα και η γυναίκα που έσωσε τη ζωή του Τραμπ

Η νεαρή γυναίκα ήταν υπεύθυνη για την δημοσίευση του διαγράμματος που του έσωσε τη ζωή. Ήταν η στιγμή που ο Τραμπ γύρισε για να του ρίξει μια ματιά, προτού ο επίδοξος δολοφόνος Τόμας Κρουκς ανοίξει πυρ εναντίον του σε πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση. Ο 78χρονος Τραμπ τραυματίστηκε μόνο στο δεξί αυτί και η ανάρρωσή του έγινε με ταχύτατους ρυθμούς.

Κλείσιμο
«Μου αρέσει αυτό το διάγραμμα. Θα κοιμάμαι μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε ο 78χρονος δισεκατομμυριούχος σε προεκλογική συγκέντρωση στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνια, καθώς το διάσημο διάγραμμα εμφανιζόταν στα δεξιά του.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία ζήτησε στη συνέχεια από το προσωπικό που χειριζόταν το υλικό από τις κάμερες στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου - όταν δέχθηκε βροχή από σφαίρες από τον 20χρονο - να φωνάξει την σωτήρα του στη σκηνή μαζί του.

«Θα πρέπει εμφανιστεί. Απλώς πείτε της να έρθει εδώ για ένα δευτερόλεπτο», είπε ο Τραμπ στην ομάδα του, αναφερόμενος στην γυναίκα που έσωσε τη ζωή του. «Γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα, πηγαίνετε να την φέρετε». «Με έσωσε, κατά μία έννοια», τόνισε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς η νεαρή γυναίκα περπατούσε προς το βάθρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post.



Η ντροπαλή υπάλληλος κούνησε το κεφάλι της δύο φορές όταν ο Τραμπ τη ρώτησε αν ήθελε να μιλήσει στο κοινό. «Γεια», είπε η γυναίκα στο μικρόφωνο, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, και στη συνέχεια αποχώρησε.

Το «τέλειο» χτύπημα που αποφεύχθηκε χάρη στο διάγραμμα

Ο τέως πρόεδρος υπογράμμισε ότι το διάγραμμα που κατέγραφε τα επίπεδα παράνομης μετανάστευσης όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιείται σε «λιγότερο από το 20%» των συγκεντρώσεών του και είναι «πάντα στα αριστερά μου».

«Θα ήταν ένα τέλειο χτύπημα», είπε ο Τραμπ για τη σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή, αν το διάγραμμα είχε τοποθετηθεί στα αριστερά του στο Μπάτλερ αντί για τη δεξιά πλευρά. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι συνήθως ενφανίζει το γράφημα στο τέλος των ομιλιών του, ενώ η υπάλληλός του δήλωσε «έκπληκτη» που το χρησιμοποίησε τόσο νωρίς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής του στις 13 Ιουλίου.

Νωρίτερα, ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι είναι αυτός που έδωσε στον Τραμπ τον «σωτήριο» πίνακα. «Το αναπτύσσω από το 2014 (το διάγραμμα), προσθέτοντάς στοιχεία κάθε μήνα», είπε στον παρουσιαστή του αμερικανικού δικτύου Μπρετ Μπάιερ, αποκαλύπτοντας ότι το έδειξε για πρώτη φορά στον Τραμπ σ' ένα ταξίδι με αεροπλάνο.

«Του άρεσε. Το παρέδωσε στο επιτελείο του. Έκαναν μερικές αλλαγές όσον αφορά τα γραφικά, αλλά το χρησιμοποίησε εκείνη την ημέρα και έκτοτε το χρησιμοποιεί», είπε ο γερουσιαστής. «Είμαι χαρούμενος που πρόσφερα εκεί… Ο Θεός επιτελεί το έργο του με μυστηριώδεις τρόπους», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΗ: Με έκπτωση 53% το πράσινο τιμολόγιο Αυγούστου – Στα 16,391 λεπτά η κιλοβατώρα

Η Ρωσία απελευθέρωσε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς

Λένι Κράβιτς: Στην Αθήνα ο ροκ σταρ με τα Grammys και τους διάσημους έρωτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης