«Minority Report» στην Αργεντινή: Ο Μιλέι θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει εγκλήματα

«Minority Report» στην Αργεντινή: Ο Μιλέι θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει εγκλήματα

Ο πρόεδρος της χώρας δημιούργησε ειδική Μονάδα Εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ασφάλεια η οποία «θα χρησιμοποιήσει αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να αναλύσει ιστορικά δεδομένα ώστε να προβλέψει μελλοντικά εγκλήματα»

milei
Οι αρχές ασφαλείας της Αργεντινής σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για να προβλέψουν μελλοντικά εγκλήματα, παρά τις διαμαρτυρίες για το πώς αυτό θα καταπατήσει τα δικαιώματα των πολιτών.

Ο πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι δημιούργησε ειδική Μονάδα Εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ασφάλεια η οποία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα εξαγγέλθηκαν, «θα χρησιμοποιήσει αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να αναλύσει ιστορικά δεδομένα ώστε να προβλέψει μελλοντικά εγκλήματα.

Επιπλέον, θα γίνει χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό καταζητούμενων και θα γίνεται ανάλυση σε πραγματικό χρόνο υλικού από κάμερες ασφαλείας για να εντοπίζονται ύποπτες δραστηριότητες.

Πριν από τις εκλογές ο Μιλέι είχε υποσχεθεί να τηρήσει σκληρή γραμμή έναντι του εγκλήματος, αναφέρει o Guardian. Η κυβέρνηση του επιδιώκει να στρατικοποιήσει την πολιτική ασφάλειας στη χώρα, αλλά και να αντιγράψει πρακτικές όπως αυτή του Ελ Σαλβαδόρ και των τεράστιων φυλακών που εισήγαγε.

Κλείσιμο
Η πρωτοβουλία σε πολλά θυμίζει το «Minority Report» την μελλοντολογική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον Τομ Κρουζ όπου γίνονταν παρόμοιες προβλέψεις για μελλοντικά εγκλήματα.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ορισμένες ομάδες στην κοινωνία θα είναι αντικείμενο μόνιμης επιτήρησης όπως και για το ποιοι και πόσοι φορείς θα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Μεταξύ των ομάδων αυτών στο παρελθόν ήταν δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί και ακτιβιστέ.ς

Την ανησυχία της έχει εκφράσει και η Διεθνής Αμνηστία, που τονίζει ότι η παρακολούθηση σε τόσο μεγάλη έκταση επηρεάζει την ελευθερία της έκφρασης και ενθαρρύνει την αυτολογοκρισία.


Ειδήσεις σήμερα:

Σπαραγμός στην κηδεία της 12χρονης και του 44χρονου πατέρα της που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της Μεσσηνίας

Ο 51χρονος Τούρκος με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό που πήρε ασημένιο στη σκοποβολή - Bίντεο και φωτογραφίες


Ασκήθηκε δίωξη σε 17χρονο για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης