Κάμαλα Χάρις: Αν εκλεγεί μπορεί και να με απελάσει στο... Τέξας, λέει ο Γουίλι Μπράουν μέντορας και πάλαι ποτέ εραστής της

Κάμαλα Χάρις: Αν εκλεγεί μπορεί και να με απελάσει στο... Τέξας, λέει ο Γουίλι Μπράουν μέντορας και πάλαι ποτέ εραστής της

Ο πρώην δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, Γουίλι Μπράουν, είπε ότι δεν έχει κρατήσει επαφές με την Κάμαλα Χάρις, ωστόσο θα ήθελε να της δώσει συμβουλές - Δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έπρεπε να αποσυρθεί για να δουν οι πολίτες την Χάρις ως πρόεδρο πριν από τις εκλογές

erwmenoskamala
Στα 90 του χρόνια, ο μέντορας και πρώην εραστής της Κάμαλα Χάρις Γουίλι Μπράουν φαίνεται να απολαμβάνει την άνοδό της στην εξουσία.

Από τότε που η πρώην ερωμένη του έγινε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο πολιτικός της μέντορας αστειευόταν στους γύρω του λέγοντας ότι η πρώην εισαγγελέας, αν αναλάβει ποτέ τον προεδρικό θώκο, τότε «Θα απελάσει τον κ@λο μου».

Ωστόσο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο αρθρογράφος του Politico Tζόναθαν Μάρτιν τηλεφώνησε στον Μπράουν για να τον ρωτήσει τι θα γίνει εάν η Κάμαλα διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου, ο πρώην δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο είχε έτοιμη την απάντηση:

«Μπορεί να με στείλει πίσω στη Μινεόλα», είπε ο Μπράουν κάνοντας μια μικρή παύση. «Το να με στείλουν πίσω στο Τέξας θα ήταν απέλαση!»

Κλείσιμο
Είναι ο κλασικός Γουίλι, σχολιάζει ο αρθρογράφος του Politico.

Ωστόσο, η δήλωσή του αντικατοπτρίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το χρόνο και τον τόπο, ακόμη και το πώς σκέφτεται τον χειμώνα που έρχεται.

O ίδιος είχε αφήσει μια μικρή πόλη του ανατολικού Τέξας για να πάει στην Καλιφόρνια - όπως έκαναν τόσοι πολλοί Μαύροι Τεξανοί και κάτοικοι της Λουιζιάνα τον 20ο αιώνα - αναζητώντας την ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους. Και του βγήκε...

«Μία Παρασκευή του Ιουνίου απολαύσαμε το μεσημεριανό μας γεύμα στο Le Central και όχι στο Sam’s Grill, το συνηθισμένο του στέκι τις καθημερινές. Στο Le Central, o Μπράουν συνηθίζει να παραγγέλνει ψητό κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες, ''φθηνή μουστάρδα'' κι ένα ποτήρι κρασί κάθε Παρασκευή από το 1974», αναφέρει ο δημοσιογράφος του Politico.

Η ομάδα του ξεκίνησε ως μια «συμμορία έξι ατόμων» — συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού αρθρογράφου σε εφημερίδες Χερμπ Καέν και του ράφτη ανδρικών ρούχων Γουίλκς Μπάσφορντ — αλλά τώρα έχουν μείνει μόνο δύο: ο Μπράουν και ο αρχιτέκτονας της Bay Areα, Σάντι Γουόκερ.

Η ιδέα μου τότε, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, ήταν να γράψω για τον 90χρονο Γουίλι: «Πώς αυτός ο εμβληματικός, ακαταμάχητος πρόεδρος της Συνέλευσης της Καλιφόρνια, που έγινε ισόβιος δήμαρχος, έβλεπε την πολιτική σκηνή καθώς είχε εισέλθει στη δέκατη δεκαετία του και ήταν ακόμα τόσο ειλικρινής. Τότε ο Μπράουν μού είπε ότι είχε λάβει 48 αιτήματα δημοσιογράφων για μία συνέντευξή του σχετικά με την Χάρις από τότε που ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα δίνοντας το δαχτυλίδι στην αντιπρόεδρό του».

Ο πρώην δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο δεν έχει πλέον άμεση επαφή με την Χάρις, αλλά είναι πρόθυμος να προτείνει ιδέες για την πολιτική σκηνή της χώρας.

Πρόσφατα δήλωσε ότι ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν πρέπει να εγκαταλείψει τώρα τον Λευκό Οίκο για να μπορέσει η χώρα να δει την Κάμαλα ως πρόεδρο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της, η Χάρις θα πρέπει να αποφεύγει να βάζει την ταυτότητά της στο επίκεντρο της εκστρατείας της γιατί «οι ψηφοφόροι θα θέλουν συνεχώς απαντήσεις».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ που θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με την Κάμαλα ως βασικός αντίπαλός της, δεν πρόκειται να το κάνει, όπως επιβεβαιώνει ο Γουίλι Μπράουν.

«Είχε αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητούσε ποτέ την Κάμαλα», μου είπε ο Μπράουν για τον Νιούσομ, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος του Politico.

Από τότε που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα, ο Μπράουν κυνηγούσε τον Νιούσομ για να αγκαλιάσει την Χάρις, όπως μου εκμυστηρεύτηκαν έμπιστες πηγές των Δημοκρατικών.

Ο Νιούσομ, όπως άλλωστε και πολλοί Δημοκρατικοί, εξέδωσε μία δήλωση επαινώντας τον Μπάιντεν για την απόφασή του να εγκαταλείψει την εκστρατεία και εγκρίνοντας παράλληλα τη Χάρις ως υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα.

«Εξήντα χρόνια αφότου εξελέγη για πρώτη φορά στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια, τη χρονιά που υπεγράφη ο Νόμος για τα Πολιτικά Δικαιώματα, ο Γουίλι Μπράουν παραμένει ενεργός στο πολιτικό παιχνίδι και του αρέσει.

Τις δύο τελευταίες φορές που τον είδα στο Σαν Φρανσίσκο, ξεκίνησε την ημέρα του συναντώντας τον ηγέτη των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις και εν συνεχεία τη βουλευτή της Καλιφόρνια Μαξίν Γουότερς», επισημαίνει το άρθρο του Politico.

Ο Μπράουν έφυγε από τον Τζιμ Κρόου του Τέξας και εμφανίστηκε στην πρώτη γενιά των Αφροαμερικανών που μπορούσε να ενταχθεί στην κοινωνία της ελίτ».

«Ήταν η περίοδος κατά την οποία οι μαύροι άρχισαν να αναγνωρίζονται ως επαγγελματίες – στην Ιατρική και τη Νομική – γιατί πριν ήταν ιεροκήρυκες και δάσκαλοι ή νεκροθάφτες».

Κατάφερε να συσφίξει τις σχέσεις του με σημαντικές προσωπικότητες όπως ο αιδεσιμότατος και ακτιβιστής κοινωνικών θεμάτων, Τζέσε Τζάκσον και ο πρώην κυβερνήτης της Βιρτζίνια Νταγκ Γουάιλντερ σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Με τους Κλίντον, ο Μπράουν έχει στενές σχέσεις επί δεκαετίες, βοηθώντας τους να συγκεντρώσουν εκατομμύρια στο Σαν Φρανσίσκο ως ομιλητής και δήμαρχος.

Ο Τραμπ ήθελε επειγόντως τη συμβουλή του Μπράουν για το πώς να χτίσει ένα ακίνητο στο Λος Άντζελες, αφού είχε ακούσει από τον μεγιστάνα του καζίνο Στιβ Γουιν για τον μαύρο πρώην δήμαρχο.

«Ο Γουίν είπε στον Τραμπ ότι «αν έκανε οτιδήποτε στην Καλιφόρνια, θα μιλούσα με τον Γουίλι Μπράουν γιατί οποιοσδήποτε άλλος θα πάρει τα χρήματά σου και δεν θα κάνει τίποτα», θυμάται ο πρώην εραστής της Κάμαλα απολαμβάνοντας το μεσημεριανό του γεύμα.

Σημειώνεται ότι, την περίοδο 1994-1995, η Κάμαλα Χάρις είχε ερωτική σχέση με τον Γουίλι Μπράουν.
Η πρώτη μαύρη εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο έβγαινε ραντεβού με τον πολιτικό Μπράουν που είναι περίπου 30 χρόνια μεγαλύτερός της.

Λίγα χρόνια αργότερα έγινε ο πρώτος μαύρος δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Επί χρόνια οργίαζαν οι φήμες στο Διαδίκτυο ότι το ζευγάρι είχε σχέση καθώς επίσης κυκλοφορούσαν πολλές φωτογραφίες τους.

Η Κάμαλα Χάρις και ο Γουίλι Μπράουν γνωρίστηκαν αφού ο ίδιος είχε πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του τουλάχιστον μία δεκαετία και η σχέση τους τελικά δημοσιοποιήθηκε αφού το ζευγάρι δεν είχε τίποτα να κρύψει.

Ωστόσο, οι πολέμιοι της Χάρις διέδωσαν τη φήμη ότι ο Γουίλι Μπράουν προώθησε την καριέρα της με αντάλλαγμα τη σχέση τους.

Αυτό θα υποστηρίξει και το στρατόπεδο του Τραμπ για να αμαυρώσει την εικόνα της Κάμαλα, είχαν γράψει πρόσφατα οι New York Times.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ανιψιός του, Φρεντ, στηρίζει Κάμαλα Χάρις και λέει πως «κάθε οικογένεια έχει έναν τρελό θείο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε το ρινγκ στα 46'' του αγώνα της με την Αλγερινή intersex αντίπαλο της - Δείτε βίντεο

Κηδεία πρίγκιπα Μιχαήλ: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» έδωσαν το παρών στην κηδεία του Michel de Grèce - Στο Τατόι έγινε η ταφή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης