Κάμαλα Χάρις: Τι απάντησε στα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το χρώμα του δέρματός της

Κάμαλα Χάρις: Τι απάντησε στα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το χρώμα του δέρματός της

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αντιπρόεδρος μόλις πρόσφατα «έγινε μαύρη γυναίκα», ενώ «πρώτα ήταν Ινδή», προκαλώντας αντιδράσεις -  «Υπερβολικές» χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις ο Τζέι Ντι Βανς

trump-harris
Μια σύντομη, αλλά περιεκτική απάντηση έδωσε η Κάμαλα Χάρις απάναντι στα σχόλια του Τραμπ για το αν είναι πράγματι μαύρη ή όχι, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το «ίδιο παλιό σόου» και ότι «η Αμερική αξίζει κάτι καλύτερο». 

Τα σχόλια του Τραμπ έλαβαν χώρα κατά την εμφάνισή του στην ετήσια συνάντηση της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων (NABJ) στο Σικάγο, όπου ισχυρίστηκε ότι η αντιπρόεδρος μόλις πρόσφατα «έγινε μαύρη γυναίκα», ενώ «πρώτα ήταν Ινδή». Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο πατέρας της Χάρις κατάγεται από την Τζαμάικα και η μητέρα της είναι Ινδή.

«Ήταν πάντα ινδικής καταγωγής και προωθούσε μόνο την ινδική κληρονομιά. Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη», δήλωσε ο πρώην Τραμπ στην εκδήλωση της Τετάρτης.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον Independent, η Χάρις απέφυγε να σχολιάσει με λεπτομέρεια το συμβάν, αλλά μιλώντας σε μια συγκέντρωση της αδελφότητας «Σίγμα Γάμμα Ρο» στο Χιούστον του Τέξας, το βράδυ της Τετάρτης, ότι: «Ο αμερικανικός λαός αξίζει κάτι καλύτερο».

Αναφερόμενη ξανά στο περιστατικό, η Χάρις έκανε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ», ζητώντας να μπει «τέλος στη «διχόνοια και την ασέβεια του Τραμπ».

Ανώτεροι Δημοκρατικοί, ειδήμονες και μέλη του κοινού αντέδρασαν με σοκ στα σχόλια, τα οποία πολλοί ονόμασαν «Birtherism 2.0» (λέξη προερχόμενη από το "birth" που σημαίνει γέννηση) - μια αναφορά στις προηγούμενες προσπάθειες του Τραμπ να διαδώσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στην Αφρική. Ο Λευκός Οίκος επίσης καταδίκασε τις δηλώσεις του.

Από τις ώρες που ακολούθησαν τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τώρα, το χάσταγκ #WhenITurnedBlack έχει γίνει viral στο «Χ», το οποίο ξεκίνησε από τον κωμικό, Ρόι Γούντ Τζούνιορ.

«Γνωρίζουμε τη γενναία ιστορία της Καμάλα. Πότε οι υπόλοιποι από εσάς "γίνατε" μαύροι; Πόσο χρονών ήσασταν; Πού ήσασταν όταν η μαυρίλα κατέλαβε τελικά το σώμα σας; Μοιραστείτε τις ιστορίες σας. Αυτός είναι ένας ασφαλής χώρος. #WhenITurnedBlack», ανέβασε, μαζί με ένα βίντεο με τα σχόλια του Τραμπ.



Παράλληλα, ο προτεινόμενος από τον Τραμπ να αναλάβει την αντιπροεδρεία των Ρεπουμπλικανών, Τζει Ντι Βανς, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει παιδιά με την γυναίκα του - που είναι ιθαγενής Αμερικανίδα- προσπάθησε να άρει το βάρος από τις δηλώσεις του τεως Αμερικανού προέδρου, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις του κοινού και των ΜΜΕ «υπερβολικές».

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων - ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης αντιδράσεις για τα μισογυνιστικά σχόλιά του που χαρακτήρισαν τη Χάρις και άλλες γυναίκες ως «άτεκνες γυναίκες με γάτες» - ρωτήθηκε για τα σχόλια του πρώην προέδρου στο αεροπλάνο της προεκλογικής του εκστρατείας καθ' οδόν προς μια συγκέντρωση στην Αριζόνα στον απόηχο του περιστατικού. 

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ τόνισε την υποστήριξή της στην προεδρική υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, σε μια πρώτη σημαντική πολιτική δήλωση των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μιλώντας για τη σημασία που έχει να μην πάει η χώρα τους «πίσω» - θέτοντας τα δικαιώματα των γυναικών στο επίκεντρο.

«Συζητάμε, ειδικά με την επιτροπή κοινωνικής δικαιοσύνης, για να βρούμε έναν τρόπο να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε προφανώς να υποστηρίξουμε την Καμάλα όσο περισσότερο μπορούμε», δήλωσε στο CNN η Μπρένα Στιούαρτ, πάουερ φόργουορντ της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ και σταρ του WNBA.

Συνέχισε: «Τα πράγματα για τα οποία υπερασπίζεται, τα υπερασπιζόμαστε και εμείς. Έτσι, φροντίζοντας να είμαστε σίγουρα ενωμένοι και να συνεχίσουμε να προωθούμε το μήνυμα της ψήφου, της γνώσης του πού να ψηφίσει κανείς και όλων των πόρων που υπάρχουν πίσω από αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης